רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם

רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

כבר שנים, שבכל פעם מחדש כשאני מעלה תמונה של אושפלוב ברשתות החברתיות, מגיעות אלי המון שאלות של סקרנים “איך עשית את זה?”
תמיד כשאני מתאר את אופן ההכנה, 70% מהאנשים מגיבים ברתיעה, מסובך להם, ובצדק.

מנת האושפלוב הבוכרית הצליחה להעמיד רף קושי גבוה בגלל מורכבותה.
הבישול של האושפלוב מתבצע בצורה של שכבות שמצריך להכיר היטב את הטכניקה, אופן התיבול המיוחד, כמות השומן הנחוצה, צורת החיתוך ובעיקר ההפרדה של השכבות ואופן הגשתו.

חשבתי וחשבתי וניסיתי להבין איך אפשר ליהנות ממנת אושפלוב טובה מבלי להסתבך עם הטכניקה המורכבת שבהכנתו כך שכך אחד יוכל להכין בבית.

כיאה למתכונים המפורסמים בעולם, שנולדו בטעות, או במקרה שלי מתוך מחשבה של איך לפשט נולד לו מתכון לאושפלוב מהיר! אותם הטעמים, מעט שמן, עם עוף וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. האושפלוב המהיר מעט “מעורבב” יותר במתכון הזה אבל אני נשבע - זה יוצא מושלם! אם במקרה יש לידכם סבתא בוכרית היא כנראה תרים גבה, ותטען שאושפלוב זה לא, אבל בואו נעשה ניסוי - תכינו את המנה ואל תספרו לסבתא, תנו לה לטעום ויש לי הרגשה שנצליח להפתיע אותה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, אפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
  3.  מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים. 
  4. מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.
  5. יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה. 
  6. מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה. 
מכינים את כל המרכיבים
מכינים את כל המרכיבים
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית… (חבל שיוציאו אתכם מהירושה)

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 432.8 קק״ל 1731.2 קק״ל
פחמימות 16.8 גרם 67.1 גרם
שומן 17.1 גרם 68.6 גרם
נתרן 1545.0 מ״ג 6180.0 מ״ג
חלבון 48.8 גרם 195.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 12.6 גרם
כולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״ג
סידן 88.5 מ״ג 354.1 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״ג
אשלגן 924.0 מ״ג 3695.8 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 20.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    Ortal Assoline

    יצא מעולה!! הוספתי קצת יותר כמון כי לא היו לי זרעי כמון..

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר לשמוע!

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה על המחמאות!

    Avatar
    עדן

    האורז בתמונה לא עגול. איזה אורז זה

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי להכין את התבשיל עם אורז עגול. אורז עגול עשיר יותר בעמילן ולכן הוא נוטה להיות דביק יותר (התוצאה הסופית היא לא של אורז “אחד אחד”). אפשר גם להכין עם אורז ארוך (בסמטי).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody