רקע יד מרדכי

רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם

רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    526
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.6 גרם
    שומן 19.1 גרם 76.3 גרם
    נתרן 1430.9 מ״ג 5723.7 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 216.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״ג
    סידן 106.7 מ״ג 426.9 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 22.9 מ״ג
    אשלגן 1156.4 מ״ג 4625.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    526
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.6 גרם
    שומן 19.1 גרם 76.3 גרם
    נתרן 1430.9 מ״ג 5723.7 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 216.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״ג
    סידן 106.7 מ״ג 426.9 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 22.9 מ״ג
    אשלגן 1156.4 מ״ג 4625.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור

כבר שנים, שבכל פעם מחדש כשאני מעלה תמונה של אושפלוב ברשתות החברתיות, מגיעות אלי המון שאלות של סקרנים “איך עשית את זה?”
תמיד כשאני מתאר את אופן ההכנה, 70% מהאנשים מגיבים ברתיעה, מסובך להם, ובצדק.
 

מנת האושפלוב הבוכרית הצליחה להעמיד רף קושי גבוה בגלל מורכבותה.
הבישול של האושפלוב מתבצע בצורה של שכבות שמצריך להכיר היטב את הטכניקה, אופן התיבול המיוחד, כמות השומן הנחוצה, צורת החיתוך ובעיקר ההפרדה של השכבות ואופן הגשתו.

 

חשבתי וחשבתי וניסיתי להבין איך אפשר ליהנות ממנת אושפלוב טובה מבלי להסתבך עם הטכניקה המורכבת שבהכנתו כך שכך אחד יוכל להכין בבית.

כיאה למתכונים המפורסמים בעולם, שנולדו בטעות, או במקרה שלי מתוך מחשבה של איך לפשט נולד לו מתכון לאושפלוב מהיר! אותם הטעמים, מעט שמן, עם עוף וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. האושפלוב המהיר מעט “מעורבב” יותר במתכון הזה אבל אני נשבע – זה יוצא מושלם!  אם במקרה יש לידכם סבתא בוכרית היא כנראה תרים גבה, ותטען שאושפלוב זה לא, אבל בואו נעשה ניסוי – תכינו את המנה ואל תספרו לסבתא, תנו לה לטעום ויש לי הרגשה שנצליח להפתיע אותה. 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, אפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
  3.  מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים. 
  4. מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.
  5. יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה. 
  6. מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה. 
מכינים את כל המרכיבים
מכינים את כל המרכיבים
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית… (חבל שיוציאו אתכם מהירושה)

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    שני אלבז

    אם משתמשים בחומוס קפוא של סנפרוסט, כמה זמן צריך לבשל אותו?

      Avatar
      Foody team

      היי שני, אין צורך בבישול מראש אם החומוס קפוא.

    Avatar
    דלית גרוסינגר

    מתכון האושפלוב מעולה. המנה הזו הפכה להיות מנה אהובה במיוחד על משפחתי. מתכון טוב וטעים במיוחד! לצערי האתר מטעה בדרוג. כשלוחצים על דרוג של 5 כוכבים האתר הציג רק 3 כוכבים. זו הסיבה שהמנה זכתה לדרוג 3 בלבד! הדרוג המציאותי הוא 5

      Avatar
      Foody team

      תודה! כיף לשמוע על המחמאה והדרוג. תמשיכי לספר לנו כשאת מכינה מתכונים מהאתר 🙂

    Avatar
    שיר וינוב

    אפשר לכסות במכסה של התבנית במקום נייר אפייה ואלומיניום?

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף שלא להכניס מכסה זכוכית לאפייה בתנור, כדי לא לקחת סיכון שיתנפץ. לכן עדיף לכסות את הסיר בנייר אפייה וכסף.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות