רוסטביף של צלעות בקר וירקות צלויים

מנה חלומית לאוהבי הבשר - רוסטביף של צלעות אנטריקוט על העצם, מושחמות וצלויות בתנור, בתוספת פטריות, אפונה סינית ושעועית ברוטב קלאסי עם שום פטרוזיליה ותימין
מנה חלומית לאוהבי הבשר - רוסטביף של צלעות אנטריקוט על העצם, מושחמות וצלויות בתנור, בתוספת פטריות, אפונה סינית ושעועית ברוטב קלאסי עם שום פטרוזיליה ותימין
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    824
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 823.7 קק״ל 4942.0 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 132.2 גרם
    שומן 61.3 גרם 367.7 גרם
    נתרן 1474.5 מ״ג 8846.7 מ״ג
    חלבון 68.1 גרם 408.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.5 גרם
    שומן רווי 29.1 גרם 174.7 גרם
    כולסטרול 246.7 מ״ג 1480.0 מ״ג
    סידן 124.6 מ״ג 747.6 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 46.3 מ״ג
    אשלגן 1471.9 מ״ג 8831.4 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 68.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    824
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 823.7 קק״ל 4942.0 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 132.2 גרם
    שומן 61.3 גרם 367.7 גרם
    נתרן 1474.5 מ״ג 8846.7 מ״ג
    חלבון 68.1 גרם 408.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.5 גרם
    שומן רווי 29.1 גרם 174.7 גרם
    כולסטרול 246.7 מ״ג 1480.0 מ״ג
    סידן 124.6 מ״ג 747.6 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 46.3 מ״ג
    אשלגן 1471.9 מ״ג 8831.4 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 68.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוסטביף

רוטב

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: מקצבים את הנתח לצלייה - חושפים עצמות, חורצים את שכבת השומן החיצונית.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מתבלים את הנתח. מחממים שמן זית בתבנית צלייה ומשחימים את הנתח על צד השומן.
  4. מכניסים את הנתח לתנור וצולים כשעה.
  5. מוציאים את הנתח ומניחים לו לנוח כ-40 דקות.
  6. מכינים את הירקות: בזמן המנוחה, מחממים מחבת על האש, מוסיפים שמן זית ואת הפטריות, הבצלים, מתבלים במלח ומוסיפים את האפונה הסינית ואת השעועית. מטגנים עוד 4 דקות לערך, כך שהירקות יישארו פריכים ומניחים בצד.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת בה נצלה הבשר בתוספת שאריות בשר ועצמות שנותרו מהקיצוב. מסננים את שאריות השומן ומוסיפים את הירקות הארומטיים (גזר, בצל, סלרי). משחימים במשך 3-4 דקות.
  8. מוסיפים את המים, הפטרוזיליה, השום והתימין. מבשלים כ-10 דקות.
  9. מסננים ומצמצמים במחבת לכמה דקות עד הסמכה. מתקנים תיבול.
  10. מגישים: מסדרים צלחת גדולה עם הירקות, מעליהם הנתח ומעל יוצקים מהרוטב.

    רוסטביף של צלעות בקר וירקות צלויים. צילום: שניר גואטה
    רוסטביף של צלעות בקר וירקות צלויים. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוסטביף של צלעות בקר וירקות צלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות