רקע דוד משה

רוקט קרומפלי: מאפה תפוחי אדמה וביצים קשות מהמטבח ההונגרי

אוהבים את המטבח ההונגרי? מעולה! קבלו מתכון טעים במיוחד למאפה תפוחי אדמה וביצים קשות בגרסה חלבית ומושחתת עם גבינת קשקבל מגוררת מעל.
אוהבים את המטבח ההונגרי? מעולה! קבלו מתכון טעים במיוחד למאפה תפוחי אדמה וביצים קשות בגרסה חלבית ומושחתת עם גבינת קשקבל מגוררת מעל.
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    873
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 872.5 קק״ל 3490.1 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן 79.5 גרם 317.8 גרם
    נתרן 1921.9 מ״ג 7687.6 מ״ג
    חלבון 37.8 גרם 151.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 32.7 גרם 130.8 גרם
    כולסטרול 161.9 מ״ג 647.8 מ״ג
    סידן 429.0 מ״ג 1716.0 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    873
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 872.5 קק״ל 3490.1 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן 79.5 גרם 317.8 גרם
    נתרן 1921.9 מ״ג 7687.6 מ״ג
    חלבון 37.8 גרם 151.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 32.7 גרם 130.8 גרם
    כולסטרול 161.9 מ״ג 647.8 מ״ג
    סידן 429.0 מ״ג 1716.0 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי אדמה עד לריכוך במים רותחים, מצננים את תפוחי האדמה וקולפים אותם.

    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים. צילום: נמרוד סונדרס
    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים. צילום: נמרוד סונדרס

  2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
  3. קולפים את הביצים הקשות וחותכים לעיגולים דקים.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. משמנים תבנית פיירקס אובלית או מלבנית בחמאה המומסת.
  6. מניחים על התבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מסודרות בצפיפות (בערך 1/3 מהכמות). ממליחים את תפוחי האדמה.
  7. מעל תפוחי האדמה מניחים 1/2 מפרוסות הביצים הקשות ומפזרים בעזרת כף תלוליות של שמנת חמוצה. מעל השמנת החמוצה מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.

    מסדרים את המצרכים בשכבות. צילום: נמרוד סונדרס
    מסדרים את המצרכים בשכבות. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מניחים שוב פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן את שארית פרוסות הביצים הקשות, ממליחים ומפלפלים, מפזרים שמנת חמוצה ועוד 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.

    חוזרים על הפעולה ומסיימים בגבינה צהובה. צילום: נמרוד סונדרס
    חוזרים על הפעולה ומסיימים בגבינה צהובה. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מניחים את שארית תפוחי האדמה כשכבה אחרונה ומפזרים ביניהם את קוביות החמאה. מפזרים מעל גבינה צהובה.

    מפזרים קוביות חמאה ועוד גבינה צהובה ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס
    מפזרים קוביות חמאה ועוד גבינה צהובה ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס

  10. אופים בערך 40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתייצב כמה דקות ומגישים.

    מגישים. צילום: נמרוד סונדרס
    מגישים. צילום: נמרוד סונדרס

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוקט קרומפלי: מאפה תפוחי אדמה וביצים קשות מהמטבח ההונגרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות