רושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית

היישר משוויץ אל המטבח שלכם: רושטי - לביבת תפוחי אדמה גדולה, טעימה בטירוף וקריספית שמכינים בקלות ובמהירות, בלי קמח ובלי ביצים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסננים. מצננים כעשר דקות וקולפים.
  2. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  3. יוצרים לביבה גדולה בקוטר 30 ס”מ.
  4. ממיסים במחבת טפלון חמאה על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
  5. מטגנים את הרושטי 5-4 דקות, עד שהוא זהוב. מכסים את מחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הרושטי. מחזירים את הרושטי למחבת כשצידו הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות, עד הזהבה.
  6. מניחים בצלחת הגשה יפה מעל שמנת חמוצה ומפזרים עירית קצוצה. ו… התאמנו לכם גם מפיות הורסות!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 249.9 קק״ל 499.9 קק״ל
פחמימות 5.2 גרם 10.4 גרם
שומן 24.2 גרם 48.5 גרם
נתרן 1658.0 מ״ג 3316.0 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 7.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 12.3 גרם 24.5 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 101.5 מ״ג
סידן 105.1 מ״ג 210.1 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 0.6 מ״ג
אשלגן 2278.7 מ״ג 4557.3 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נילי רזיאל

    התמונה איננה של רושטי מתפ”א מגורד. התמונה מציגה מאפה עם תפוח אדמה מעוך חלקית

      Avatar
      Foody Foody

      תפוח האדמה מגורר בפומפייה עבה. אפשר לגרור ואפשר גם למעוך. מה שמעדיפים.