ריזוטו דלורית עם מלא גבינות נמסות

כל מה שצריך כדי לבשל ריזוטו דלורית משגע עם מלא גבינות נמסות זה רק קצת סבלנות. המנה שמתקבלת היא עשירה ומנחמת, שמשאירה טעם של עוד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות מאוד.
  2. בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
  3. בינתיים קולפים וחותכים את הדלוריות לקוביות קטנות.
  4. מוסיפים את הדלורית לסיר ומפזרים מעל עלי טימין.
  5. מוסיפים יין לבן ומבשלים עד שהיין מגיע לרתיחה.
  6. מוסיפים אורז ו-2 כוסות מהציר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
  7. מוסיפים שוב ציר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שמסיימים עם כל הנוזלים והאורז רך. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד 2 כוסות ציר.
  8. מגררים את הגבינות באמצעות פומפייה.
  9. דקה לסיום מוסיפים את הגבינות, החמאה ומלח ופלפל שחור ומערבבים.
  10. מגישים חם עם גבינת פרמזן מגולפת מעל.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר הירקות בכמות זהה של מים רותחים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 537.9 קק״ל 2151.6 קק״ל
פחמימות 9.5 גרם 38.0 גרם
שומן 35.3 גרם 141.3 גרם
נתרן 794.2 מ״ג 3176.9 מ״ג
חלבון 42.5 גרם 170.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרם
שומן רווי 14.4 גרם 57.7 גרם
כולסטרול 61.9 מ״ג 247.5 מ״ג
סידן 462.4 מ״ג 1849.7 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 195.0 מ״ג 780.2 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody