רקע אלפרו
קאבר דסקטופ אלפרו

ריזוטו בטטה טבעוני ומוקרם – ללא גלוטן!

קבלו את הטריק להכנת ריזוטו בטטה מוקרם וטבעוני לגמרי, בטעם שמנת מפתיע. הריזוטו משובץ בקוביות בטטה צלויות וכל ביס קרמי מעודן! והוא גם ללא גלוטן
קבלו את הטריק להכנת ריזוטו בטטה מוקרם וטבעוני לגמרי, בטעם שמנת מפתיע. הריזוטו משובץ בקוביות בטטה צלויות וכל ביס קרמי מעודן! והוא גם ללא גלוטן
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 473.7 קק״ל 947.5 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 68.9 גרם
    שומן 27.9 גרם 55.7 גרם
    נתרן 1961.4 מ״ג 3922.8 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 7.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 71.2 מ״ג 142.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 523.6 מ״ג 1047.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 473.7 קק״ל 947.5 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 68.9 גרם
    שומן 27.9 גרם 55.7 גרם
    נתרן 1961.4 מ״ג 3922.8 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 7.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 71.2 מ״ג 142.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 523.6 מ״ג 1047.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור

איך מכינים ריזוטו קרמי עשיר וגם טבעוני? הטריק הוא שימוש בסויה לבישול, כך תקבלו מרקם וטעם הכי קרובים לשמנת, וכשהמנה משובצת בקוביות בטטה כתומות המנה הופכת למנת ריזוטו בטטה מושלם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב.
  2. ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
  3. מכניסים את קוביות הבטטה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-6 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.

    ריזוטו מוקרם טבעוני4
    מוסיפים את אורז הריזוטו למחבת עם קוביות הבטטה

  4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  5. שופכים לסיר גם חצי כוס מים.
  6. מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שהם נספגים באורז.
  7. ממשיכים להוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, כחצי כוס כל פעם, רק אחרי שהכמות הקודמת נספגה.
  8. מוסיפים גם את היין ושמנת הסויה לבישול.
  9. מתבלים את הריזוטו במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות עד שהאורז והבטטה רכים לגמרי, ויש לריזוטו מרקם דביק.
  10. מפזרים עירית ומגישים מיד.

    ריזוטו מוקרם טבעוני
    ריזוטו בטטה טבעוני ומוקרם - ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות