ריזוטו פטריות אפוי בתנור

ריזוטו פטריות עשיר חורפי ומנחם, שלא צריך לעמוד ולערבב שעות. פשוט מכניסים לתנור ונותנים לו לעשות את העבודה. מתכון פשוט להכנה של שי-לי ליפא
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים.
  3. ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים דק ותימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
  4. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה בחמאה.
  5. מוסיפים יין לבן ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהיין מצטמצם.
  6. מוציאים את הפטריות מהמים, קוצצים גס, מוסיפים לאורז יחד עם הפטריות הטריות ומי השרייה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
  7. אופים חצי שעה, עד שהאורז אל-דנטה (בתחתית הסיר יש עדיין נוזלים). מוסיפים חמאה
  8. ופרמזן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל עירית קצוצה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 161.6 קק״ל 969.4 קק״ל
פחמימות 7.8 גרם 46.9 גרם
שומן 11.9 גרם 71.6 גרם
נתרן 563.4 מ״ג 3380.1 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 35.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.2 גרם
שומן רווי 7.2 גרם 43.0 גרם
כולסטרול 29.9 מ״ג 179.6 מ״ג
סידן 66.3 מ״ג 398.0 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 326.6 מ״ג 1959.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody