רך כמו ענן מבפנים וקריספי מתפצח מבחוץ: הלחם האוזבקי

מפחדים משמרים? רון יוחננוב מלמד להכין לחם אוזבקי שטוח, קל וטעים שישדרג לכם את שולחן השבת. רך כמו ענן מבפנים וקריספי מתפצח מבחוץ. את זה בבקשה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אין כמו לחם של בית!
בכל פעם שאני מארח יש משהו אחד שאני תמיד מתעקש עליו, וזה להכין לחם ביתי. לצד כל המנות הפשוטות או המורכבות, לחם של בית תמיד משדרג כל ארוחה וגורם לארוחה להיות הרבה יותר מושקעת, או לפחות ככה זה מרגיש.

האפשרויות להכנת לחם ביתי רבות: יש כאלה שמשקיעים עם חלות קלועות או לחמניות מעוצבות ויש כאלה שפשוט יודעים לקנות טוב! המתכון שלי, האהוב עלי בשולחן השבת ובכלל הוא המתכון ללחם אוזבקי שטוח.
מכינים אותו ממש בקלות, בלי עיצובים, קליעות או סיבוכים.
לחם אוורירי, רך כמו צמר גפן מבפנים וקריספי ומתפצח מבחוץ. שלבו אותו עם תבשילים עשירים, עם רוטב או מתבלים והארוחה הופכת להיות חגיגה אמתית.

אז נכון, להכין לחם בבית זה נשמע מסובך לפעמים, מפחיד לעתים ולמה להכין אם אפשר לקנות? אבל סמכו עלי, המתכון ללחם האוזבקי ישנה לכם את המחשבה. מתכון פשוט להכנה, עם עיצוב פשוט, שיוצר לחם בייתי ויפיפה. דרך אגב - הוא אפילו טבעוני!

בהצלחה!

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (לא חובה, אפשר גם ללוש ביד) לשים את כל מצרכי הבצק יחד, לפחות 7 דקות.
  2. מניחים את הבצק בקערה, עוטפים את קערת הבצק במגבת או ניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקום חמים, כ-60 דק’ עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים על תבנית תנור נייר אפייה, מניחים את הבצק ומשטחים אותו בעזרת הידיים (שמנו מעט את הידיים כדי שלא ידבק).
  4. מכסים במגבת או ניילון נצמד ושוב להתפחה של כ-45 דק’.
  5. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  6. לפני האפייה, בעזרת אצבעות משומנות בשמן זית, יוצרים את הצורה של הלחם ממש כמו כאן בתמונה

    בעזרת האצבעות יוצרים את הצורה של הלחם. צילום:רון יוחננוב
    בעזרת האצבעות יוצרים את הצורה של הלחם. צילום:רון יוחננוב

  7. מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור שחיממנו מראש על 240 מעלות כ-10 דקות, מורידים את החום ל-150 ואופים עוד 5 דקות נוספות עד הזהבה.
    מפזרים שומשום וקצח. צילום: רון יוחננוב
    מפזרים שומשום וקצח. צילום: רון יוחננוב

    הלחם האוזבקי של רון יוחננוב. צילום:רון יוחננוב
    הלחם האוזבקי של רון יוחננוב. צילום:רון יוחננוב

הערות

  • אפשר לוותר על משפר האפייה - אבל אם תרצו שהלחם יאריך ימים ויישאר גם רך ונימוח למחר השתמשו במשפר האפייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1340.9 קק״ל 1340.9 קק״ל
פחמימות 201.8 גרם 201.8 גרם
שומן 40.6 גרם 40.6 גרם
נתרן 3125.6 מ״ג 3125.6 מ״ג
חלבון 29.4 גרם 29.4 גרם
סיבים תזונתיים 11.4 גרם 11.4 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 215.5 מ״ג 215.5 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 419.1 מ״ג 419.1 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר לאפות בטורבו.בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody