עוגה לשבת – שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים מכינה מאפים אישיים רכים וטעימים: שבלולי שמרים במלית שוקולד בעיצוב מקסים וקל להכנה. נראה אתכם מסתפקים במאפה אחד
יהודית מורחיים מכינה מאפים אישיים רכים וטעימים: שבלולי שמרים במלית שוקולד בעיצוב מקסים וקל להכנה. נראה אתכם מסתפקים במאפה אחד
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    181
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.6 קק״ל 3611.9 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 489.9 גרם
    שומן 7.2 גרם 144.1 גרם
    נתרן 71.9 מ״ג 1438.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 91.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 77.0 גרם
    כולסטרול 55.6 מ״ג 1112.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 56.1 מ״ג 1122.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    181
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.6 קק״ל 3611.9 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 489.9 גרם
    שומן 7.2 גרם 144.1 גרם
    נתרן 71.9 מ״ג 1438.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 91.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 77.0 גרם
    כולסטרול 55.6 מ״ג 1112.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 56.1 מ״ג 1122.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור

שבלולי שמרים במילוי של שוקולד – כאלה עוד לא אכלתם! משבלול לשבלול העונג מתגבר. רוצו להכין.

כשפייסבוק מזכיר לי: יהודית, אכפת לנו ממך ומהזיכרונות שאת משתפת כאן. חשבנו שתרצי להיזכר בפוסט זה מלפני 6 שנים.

רציתי לשים כאן את תמונת הקולאז’ שעלתה בפייסבוק, לבסוף החלטתי שלא.

האמת היא שמאוד התרגשתי! התמונות מקסימות ואני מראה את כל שלבי ההכנה.

החלטתי ליצור פוסט חדש, צילמתי והסרטתי את המתכון מחדש, העלתי את כל התוכן החדש לבלוג, והנה זה כאן לפניכם.

לדעתי חג שבועות זה לא רק גבינות, חובה לאזן טעמים. ומה יותר טוב וטעים משמרים ושוקולד!

הבצק נפלא, תנסו אותו ותספרו לי איך יצא לכם, אשמח מאוד לתגובות מכם.

אתם מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים גם בסטורי על שלבי הכנת המתכונים במטבח שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כמו תמיד מחכה שתכינו ותתייגו אותי♥ אוהבת אתכם – יהודית

מסתפקים באחד?
מסתפקים באחד?
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שמרים
יהודית מורחיים
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה

סירופ סוכר


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
  2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ויוצרים ממנו כדור. משמנים קערה ומניחים בתוכה את כדור הבצק, מורחים עליו טיפת שמן.
  3. מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר ללילה.
  4. הבצק יכפיל את נפחו, מוציאים מהקירור ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
  5. מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל חלק לעלה. מורחים שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק מכסים על השוקולד כמו מעטפה.
  6. בעזרת גלגלת או סכין, חותכים את הבצק לרצועות לאורך, מגלגלים כל רצועה לבורג, מניחים על משטח עבודה ומגלגלים לשבלול. אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.
  7. מניחים כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. מתפיחים כחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מברישים בביצה טרופה.
  10. אופים כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.
  11. מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר וניל ומים, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
  12. כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר מעט לפניי ההגשה.
ממממ.... טעים
ממממ…. טעים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה לשבת – שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    יפה כהן

    אם אין לי שמן להתפיח ללילה שלם, כמה זמן אני צריכה מינימום להתפיח?

      Avatar
      מערכת Foody

      שעה וחצי שעתיים – עד להכפלת הנפח

    Avatar
    עדי פלזן

    מה הכוונה מרדדים כל חלק לעלה?

    Avatar
    זהבה חכמון

    איך אפשר להמיר את המתכון לפרווה, יש לי בת עם רגישות לחלב

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, פשר להמיר את המתכון בשימוש עם תחליפי חלב צמחיים או מחמאה/שמן במקום חמאה. בהצלחה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות