שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים מכינה מאפים אישיים רכים וטעימים: שבלולי שמרים במלית שוקולד בעיצוב מקסים וקל להכנה. נראה אתכם מסתפקים במאפה אחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

שבלולי שמרים במילוי של שוקולד - כאלה עוד לא אכלתם! משבלול לשבלול העונג מתגבר. רוצו להכין.

כשפייסבוק מזכיר לי: יהודית, אכפת לנו ממך ומהזיכרונות שאת משתפת כאן. חשבנו שתרצי להיזכר בפוסט זה מלפני 6 שנים.

רציתי לשים כאן את תמונת הקולאז’ שעלתה בפייסבוק, לבסוף החלטתי שלא.

האמת היא שמאוד התרגשתי! התמונות מקסימות ואני מראה את כל שלבי ההכנה.

החלטתי ליצור פוסט חדש, צילמתי והסרטתי את המתכון מחדש, העלתי את כל התוכן החדש לבלוג, והנה זה כאן לפניכם.

לדעתי חג שבועות זה לא רק גבינות, חובה לאזן טעמים. ומה יותר טוב וטעים משמרים ושוקולד!

הבצק נפלא, תנסו אותו ותספרו לי איך יצא לכם, אשמח מאוד לתגובות מכם.

אתם מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים גם בסטורי על שלבי הכנת המתכונים במטבח שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כמו תמיד מחכה שתכינו ותתייגו אותי♥ אוהבת אתכם - יהודית

מסתפקים באחד?
מסתפקים באחד?

מצרכים

בצק

הברשה

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
  2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ויוצרים ממנו כדור. משמנים קערה ומניחים בתוכה את כדור הבצק, מורחים עליו טיפת שמן.
  3. מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר ללילה.
  4. הבצק יכפיל את נפחו, מוציאים מהקירור ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
  5. מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל חלק לעלה. מורחים שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק מכסים על השוקולד כמו מעטפה.
  6. בעזרת גלגלת או סכין, חותכים את הבצק לרצועות לאורך, מגלגלים כל רצועה לבורג, מניחים על משטח עבודה ומגלגלים לשבלול. אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.
  7. מניחים כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. מתפיחים כחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מברישים בביצה טרופה.
  10. אופים כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.
  11. מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר וניל ומים, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
  12. כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר מעט לפניי ההגשה.
ממממ.... טעים
ממממ…. טעים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 172.8 קק״ל 3455.4 קק״ל
פחמימות 26.4 גרם 528.8 גרם
שומן 5.4 גרם 107.6 גרם
נתרן 55.8 מ״ג 1115.4 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 76.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.8 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 59.5 גרם
כולסטרול 49.4 מ״ג 987.2 מ״ג
סידן 15.5 מ״ג 310.8 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 52.1 מ״ג 1042.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    זהבה חכמון

    איך אפשר להמיר את המתכון לפרווה, יש לי בת עם רגישות לחלב

      Avatar
      Foody Foody

      היי, פשר להמיר את המתכון בשימוש עם תחליפי חלב צמחיים או מחמאה/שמן במקום חמאה. בהצלחה (:

    Avatar
    שרונה

    היי האם חייב לשים את הבצק ללילה במקרר??

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא חייבים לשים את הבצק לילה במקרר. הבצק אמור להכפיל את נפחו כך ש”הממהרים” יכולים להתפיחו בטמפ’ החדר אבל לקבלת תוצאה טובה יותר רצוי להתפיחו התפחה איטית לילה שלם במקרר. בהצלחה (:

    Avatar
    יוכי קוסובסקי

    המתכון נראה נפלא. מהם הכמויות לסירופ הסוכר. לא ציינתם במתכון. תודה רבה.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה: המתכון תוקן. המצרכים לסירופ הסוכר הם: 3/4 כוס מים, חצי כוס סוכר ושקית סוכר וניל (להביא לרתיחה עדינה ולבשל 5 דקות) להבריש את השבלולים החמים (מיד כשהם יוצאים מהתנור). בהצלחה (:

    Avatar
    ענת

    איך אפשר לעשות את המתכון הזה ללא מוצרי חלב?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיר את החמאה במחמאה או בשמן ואת השמנת החמוצה ביוגורט צמחי. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody