שולבטה – בורגול עם עגבניות וקישואים

הישר מהמטבח הערבי. שולבטה: תבשיל צמחוני של בורגול עם עגבניות וקישואים. מגישים לצד המנה העיקרית או כארוחה בפני עצמה לצד סלט ירקות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים בצל לקוביות קטנות ואת הקישואים לקוביות בעובי 2 ס”מ.
  2. מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומפעילים על מצב בישול/צריבה ל-30 דקות. סוגרים עם מכסה ההשחמה וממתינים 5 דקות.
  3. פותחים, מוסיפים שמן ובצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך לגמרי.
  4. מוסיפים את הקישואים ומטגנים עוד 5 דקות.
  5. מוסיפים עגבניות חתוכות, מים, בהרט, מלח ופלפל וסוגרים עם מכסה סיר הלחץ.
  6. מעבירים למצב סיר לחץ למשך 2 דקות, כאשר השסתום על מצב Seal ובסיום משחררים את השסתום למעלה.
  7. מוסיפים בורגול, סוגרים ושוב מעבירים לסיר לחץ למשך דקה - לא לשכוח שהשסתום על מצב Seal.
  8. בסיום מאפשרים למכשיר לעבור למצב שמירת חום למשך 10 דקות ורק אז פותחים.
מוסיפים בורגול
מוסיפים בורגול
שולבטה - בורגול עם עגבניות וקישואים
שולבטה - בורגול עם עגבניות וקישואים

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 280.3 קק״ל 1121.0 קק״ל
פחמימות 33.0 גרם 131.9 גרם
שומן 13.6 גרם 54.4 גרם
נתרן 505.5 מ״ג 2022.0 מ״ג
חלבון 8.4 גרם 33.5 גרם
סיבים תזונתיים 9.8 גרם 39.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 93.5 מ״ג 373.9 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 762.0 מ״ג 3048.0 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody