תבשיל אורז ירוק ופרגיות ברכז רימונים
תמרה אהרוני משדרגת מנה של אורז ומלמדת להכין תבשיל חגיגי של אורז עם פרגיות במיץ רימונים. מנה נהדרת, עשירה בעשבי תיבול ומלאה בטעמים
תמרה אהרוני משדרגת מנה של אורז ומלמדת להכין תבשיל חגיגי של אורז עם פרגיות במיץ רימונים. מנה נהדרת, עשירה בעשבי תיבול ומלאה בטעמים
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 360.3 קק״ל 2162.1 קק״לפחמימות 39.0 גרם 234.2 גרםשומן 10.6 גרם 63.6 גרםנתרן 751.1 מ״ג 4506.4 מ״גחלבון 19.3 גרם 115.7 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 18.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.7 מ״ג 262.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 330.7 מ״ג 1984.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות360
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 360.3 קק״ל 2162.1 קק״לפחמימות 39.0 גרם 234.2 גרםשומן 10.6 גרם 63.6 גרםנתרן 751.1 מ״ג 4506.4 מ״גחלבון 19.3 גרם 115.7 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 18.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.7 מ״ג 262.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 330.7 מ״ג 1984.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 360 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז עם פרגיות
-
3 כוסות אורז בסמטי
-
400 גרם סטייק פרגית
-
2 כפות רכז רימונים
-
4 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
2 בצלים בינוניים
-
1 צרור שמיר
-
1 צרור כוסברה
-
1 חופן צימוקים בהירים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס מיץ רימונים
הגשה
-
1 כוס גרגירי רימון
שימון
אופן הכנה
- שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות, מסננים. חותכים את הפרגיות ל-3 חלקים. קוצצים את הבצל, השום, השמיר והכוסברה.
- מחממים מחבת ומתיזים את תרסיס השמן. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות וצורבים משני הצדדים עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את רכז הרימונים ומזגגים במשך כדקה. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז, עשבי תיבול, צימוקים, מלח ופלפל.
- מוסיפים את תערובת האורז לסיר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
- מחזירים את הפרגיות לסיר ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים ומוסיפים מים (או ציר עוף) עד לגובה של כ-2 ס”מ מעל האורז. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
- לפניי ההגשה יוצקים קצת רכז רימונים או מוסיפים גרגירי רימון בעונה ומגישים בצלחת הגשה יפה.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות, מסננים. חותכים את הפרגיות ל-3 חלקים. קוצצים את הבצל, השום, השמיר והכוסברה.
- מחממים מחבת ומתיזים את תרסיס השמן. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות וצורבים משני הצדדים עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את רכז הרימונים ומזגגים במשך כדקה. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז, עשבי תיבול, צימוקים, מלח ופלפל.
- מוסיפים את תערובת האורז לסיר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
- מחזירים את הפרגיות לסיר ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים ומוסיפים מים (או ציר עוף) עד לגובה של כ-2 ס”מ מעל האורז. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
- לפניי ההגשה יוצקים קצת רכז רימונים או מוסיפים גרגירי רימון בעונה ומגישים בצלחת הגשה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
מדהים
מצוין
אם אני רוצה לעשות את המתכון לפי השיטה הפרסית שמבשלים את האןרז עד שהוא נהיה אל דנטה.. ואז מחזירים לסיר לבישול על אדים.. איך לעשות את זה??