תבשיל אורז ירוק ופרגיות ברכז רימונים

תמרה אהרוני משדרגת מנה של אורז ומלמדת להכין תבשיל חגיגי של אורז עם פרגיות במיץ רימונים. מנה נהדרת, עשירה בעשבי תיבול ומלאה בטעמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות, מסננים. חותכים את הפרגיות ל-3 חלקים. קוצצים את הבצל, השום, השמיר והכוסברה.
  2. מחממים מחבת ומתיזים את תרסיס השמן. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות וצורבים משני הצדדים עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את רכז הרימונים ומזגגים במשך כדקה. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות.
  4. בקערה גדולה מערבבים את האורז, עשבי תיבול, צימוקים, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את תערובת האורז לסיר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
  6. מחזירים את הפרגיות לסיר ומערבבים.
  7. מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים ומוסיפים מים (או ציר עוף) עד לגובה של כ-2 ס”מ מעל האורז. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
  8. לפניי ההגשה יוצקים קצת רכז רימונים או מוסיפים גרגירי רימון בעונה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 379.4 קק״ל 2276.2 קק״ל
פחמימות 38.0 גרם 228.1 גרם
שומן 13.2 גרם 79.3 גרם
נתרן 750.7 מ״ג 4504.1 מ״ג
חלבון 19.2 גרם 115.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.7 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 8.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 48.2 מ״ג 289.4 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
אשלגן 332.7 מ״ג 1996.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

    Avatar
    ענת שנער

    הי, חזרתי לעדכן שיצא מושלם!!!

      Avatar
      Foody Foody

      תודה. שמחים לשמוע.

    Avatar
    ענת שנער

    הי, יש לי בבית רוטב רימונים, וסירופ רימונים, זה בסדר? זה מה שהיה בסופר…האם אפשר להשתמש בהם כרכז ומיץ רימונים במקום? והאם כן, מה הכמויות והאם להוסיף משהו נוסף? (מים?) וגם האם ניתן להכין יום קודם להגשה? ואם כן, איך לחמם ביום ההגשה שלא יתייבש

      Avatar
      Foody Foody

      היי ענת:
      1. סירופ רימונים יכול להחליף רכז רימונים, אך רוטב רימונים לא יכול להחליף מיץ רימונים. יש מיץ רימונים בכל סופרמרקט.
      2. אפשר בהחלט להכין יום קודם, אין שום סיבה שזה יתייבש. מחממים בתנור ב-180 מעלות.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody