תוספת חגיגית בסיר אחד: אורז פרסי עם בצל

גאוות העדה הפרסית היא סיר האורז המופלא שהופכים כמו עוגה. רון יוחננוב מחדש עם תוספת יפהפייה וטעימה במיוחד בדמות בצל צלוי בצורת עיגולי ספירלות שנגלה עם ההיפוך
גאוות העדה הפרסית היא סיר האורז המופלא שהופכים כמו עוגה. רון יוחננוב מחדש עם תוספת יפהפייה וטעימה במיוחד בדמות בצל צלוי בצורת עיגולי ספירלות שנגלה עם ההיפוך
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    305
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 304.8 קק״ל 1828.5 קק״ל
    פחמימות 49.5 גרם 297.2 גרם
    שומן 10.3 גרם 61.8 גרם
    נתרן 3.8 מ״ג 22.7 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 27.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.9 מ״ג 173.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 182.0 מ״ג 1092.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    305
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 304.8 קק״ל 1828.5 קק״ל
    פחמימות 49.5 גרם 297.2 גרם
    שומן 10.3 גרם 61.8 גרם
    נתרן 3.8 מ״ג 22.7 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 27.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.9 מ״ג 173.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 182.0 מ״ג 1092.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
רון יוחננוב
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
  2. משרים את האורז בקערה עם מי מלח במשך שעתיים לפחות.
  3. מסננים ושוטפים במים זורמים.
  4. מעבירים את האורז לסיר, ממלאים במים ומביאים לרתיחה על הכיריים בעוצמה מס’ 9.
  5. מבשלים את האורז עד שהוא כמעט מוכן.
  6. מסננים את האורז מהמים ומעבירים לקערה.
  7. מוסיפים לקערה להוסיף מלח, חצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות שמן ומערבבים היטב.
  8. יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כמות השמן שנותרה.
  9. מפזרים מלח, פלפל שחור ומסדרים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה.
  10. מטגנים במשך 5 דקות על הכיריים מבלי להפוך את הבצלים, בעוצמת כיריים גבוהה מס’ 9.
  11. ממלאים את הסיר בכל כמות האורז, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף, כך שיוצרים ארובות לאדים בסיר.
  12. מבשלים במשך 2-3 דקות על עוצמת כיריים גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
  13. מנמיכים את עוצמת הכיריים למינימום, מס’ 4, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
  14. להגשה- הופכים את הסיר על צלחת ומפזרים מעט טימין טרי מעל.

    אורז פרסי עם בצל5
    אורז פרסי עם בצל. צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוספת חגיגית בסיר אחד: אורז פרסי עם בצל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    גיטי וינשטוק

    היי לא רשום כלום בנוגע לבצל שיש מעל האורז

      Avatar
      מערכת Foody

      זה בצל ששמים בתחתית הסיר. בתמונה רואים את הבצל כי הופכים את הסיר על צלחת (ואז יוצאת הצורה היפה של טבעות הבצלים)

    Avatar
    סמדר

    אפשר רק הסבר לגבי עוצמת החום של תהליך הבישול למי שאין את הכיריים האלו? לי יש של בוש עוצמה 9 זה הכי גבוהה אז לא נראה לי שזו הכוונה.. להתחיל נמוך, בינוני גבוהה?

      Avatar
      מערכת Foody

      למי שאין את הכיריים- מבשלים רגיל: רתיחה על אש גבוהה ואח”כ מבשלים על אש בינונית/נמוכה.

    Avatar
    חני זכאי שטרית

    רון אם יש לי במקרר אורז שהכנתי מבעוד מועד אפשר להכין את המתכון באורז מבושל כבר?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, יש לבשל את האורז יחד עם הבצל לפי הוראות ההכנה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות