תכלס, הכי טעים: קבבוני דגים וקוסקוס

המנה המושלמת לארוחת שישי בערב שכולם אוהבים, מתכון לקבבוני דגים וקוסקוס שימלאו לכם את הבית בריחות וטעמים של סוף השבוע, שבת שלום!
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

מצרכים

רוטב

קישוט

קוסקוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקבבונים: בקערה מערבבים יחד את הדגים הטחונים, בצל קצוץ, שליש צרור פטרוזליה קצוצה, שליש צרור כוסברה קצוצה, 8 שיני שום מגורדות בפומפייה, כוס פירורי לחם, כף שמן זית.
  2. מוסיפים כפית פפריקה אדומה , חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וכפית מרק עוף - התיבול של הקציצה צריך להיות עדיין מאחר ולוקוס הוא דג עשיר וטעים כמו שהוא. ולא לשכוח שאנחנו שמים אותו ברוטב עשיר וטעים.
  3. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה לשעה מנוחה במקרר מכוסה בניילון נצמד סנו.
  4. מחממים תנור - רוזייר לחום של 180 מעלות.
  5. אחרי שעה יוצרים מהעיסה קציצות, באיזה גודל שאוהבים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דק’.
  6. מכינים את הרוטב: את הרוטב אני ממליצה להכין בסיר סוטאז’. מוסיפים לסיר רחב ושטוח שמן, בכמות שתכסה את תחתית הסיר.
  7. מוסיפים ראש שום מופרד לשיניים. [שיהיה לפחות 12 שיני שום ] מוסיפים רצועות פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, פלפל אדום חריף ומטגנים 2-3 דקות. עד לריכוך קל.
  8. מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה ומטגנים עוד 2 דקות.
  9. מתבלים בכף מלח, כף פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום ומערבבים היטב.
  10. מכינים קוסקוס ומגישים יחד עם הרבה רוטב.

    קבבוני דגים וקוסקוס. צילום: שניאור גואטה
    קבבוני דגים וקוסקוס. צילום: שניאור גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 411.7 קק״ל 2058.5 קק״ל
פחמימות 21.9 גרם 109.5 גרם
שומן 20.4 גרם 101.8 גרם
נתרן 2083.0 מ״ג 10414.8 מ״ג
חלבון 35.2 גרם 175.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 22.5 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 13.9 גרם
כולסטרול 106.5 מ״ג 532.4 מ״ג
סידן 139.7 מ״ג 698.5 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 21.6 מ״ג
אשלגן 1535.0 מ״ג 7674.9 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    לינוי אטיאס

    וואלה, שווה את ההשקעה! טעים מאודד

      Avatar
      Foody Foody

      כייף שניסית לינוי! בפעם הבאה צרפי תמונה שתוציא לנו את העיניים… 🙂

    Avatar
    Rotem Atias

    אחד המתכונים השווים! תודה רבה

    Avatar
    מלי

    חולה חולה חולה על קציצות דגים.. יצא מוש!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody