אושר בצלחת: פסטה סלמון ושעועית ירוקה
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.1 קק״ל 2148.6 קק״לפחמימות 48.7 גרם 194.9 גרםשומן 27.3 גרם 109.2 גרםנתרן 581.5 מ״ג 2325.9 מ״גחלבון 22.4 גרם 89.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 14.4 גרם 57.7 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 92.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 23.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 350.5 מ״ג 1402.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות537
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.1 קק״ל 2148.6 קק״לפחמימות 48.7 גרם 194.9 גרםשומן 27.3 גרם 109.2 גרםנתרן 581.5 מ״ג 2325.9 מ״גחלבון 22.4 גרם 89.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 14.4 גרם 57.7 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 92.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 23.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 350.5 מ״ג 1402.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
זו מנה שנולדה משאריות סלמון של ארוחת שישי והפכה להיות המנה האהובה על כולנו בבית. כל פסטה שתבחרו תעבוד מושלם איתה, אצלנו בבית אנחנו אוכלים אותה עם ספגטי, ללא גלוטן כמובן 🙂
השילוב של הסלמון עם השעועית הירוקה, הטימין והפסטה עושים לכולנו חגיגה בפה, ומה שעוד יותר כיף הוא שאפשר לעשות את המנה הזו פרווה. אצלנו בבית חובבים פסטות ברוטב קרם קוקוס, לכל אלה שלא אוהבים את טעמו של הקוקוס, שימו לב! כשמשלבים אותו עם שום, מלח וטעמים נוספים הוא די נעלם ומתנהג כמעט באופן זהה לשמנת לבישול רק הוא לא חלבי ומעט יותר בריא.
כמובן שניתן להכין את המנה הזו גם עם שמנת לבישול, כך שהבחירה נמצאת בידיים שלכם. את הסלמון של הפסטה ניתן לצרוב מעט מראש לפני ההכנה של הפסטה או לקחת שאריות של ארוחת שישי טובה ולהכין איתה נפלאות ביום שבת בצהריים.
הצלחת פסטה הזו, זו צלחת שמחבקים, מחבקים אותה קרוב לסנטר והמזלג לא מפסיק לעבור מהפה לצלחת באופן קבוע. אי אפשר להפסיק לאכול אותה. זה משהו שאנחנו מתמוגגים ממנו בכל פעם מחדש. מה שעוד מהנה במנה הזו הוא שעד שהפסטה מוכנה הרוטב שלה כבר מוכן, בדיוק כמו בספרים הרוטב מחכה לפסטה ולא ההפך.
כמה דקות בודדות של הכנה וגם לכם תהיה צלחת פסטה משגעת שתוכלו להתחבק איתה חזק חזק חזק.
ימי פסטה מאושרים!!!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 537 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
200 גרם סטייק סלמוןמוכן
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוסאו פלפל לבן
-
200 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
250 מ"ל קרם קוקוסאו שמנת לבישול
-
1/4 כוס מים
-
2 גבעולי טימין טרילא חובה
פסטה
-
500 גרם פסטה ספגטיאו פסטה אחרת שאוהבים, עם או בלי גלוטן
אופן הכנה
- מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הפסטה, ומבשלים אותה לפי הוראות היצרן.
- במידה והסלמון שלכם אינו מוכן צורבים אותו במחבת עד שיהיה מוכן. ומניחים בצד לשלב בו הוא יצטרף לרוטב שלנו.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את השום עם השעועית הירוקה, מוסיפים מעט מלח ואת הקרם קוקוס והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש בכדי לצמצם את הרוטב לסמיך ומהפנט. מוסיפים את עלי הטימין, המלח והפלפל מערבבים ומתקנים טעמים.
- מפוררים את נתח הסלמון לצ’אנקים של ביס ומפזרים אותם ברוטב, מעבירים את הפסטה המוכנה מסיר המים למחבת הרוטב שלנו מערבבים ומאחדים את הפסטה עם הרוטב ובונים צלחת פסטה שמחבקים, לחובבי הגבינה ניתן לפזר מעט פרמז’ן מגורדת מעל המנה.
אופן הכנה
- מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הפסטה, ומבשלים אותה לפי הוראות היצרן.
- במידה והסלמון שלכם אינו מוכן צורבים אותו במחבת עד שיהיה מוכן. ומניחים בצד לשלב בו הוא יצטרף לרוטב שלנו.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את השום עם השעועית הירוקה, מוסיפים מעט מלח ואת הקרם קוקוס והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש בכדי לצמצם את הרוטב לסמיך ומהפנט. מוסיפים את עלי הטימין, המלח והפלפל מערבבים ומתקנים טעמים.
- מפוררים את נתח הסלמון לצ’אנקים של ביס ומפזרים אותם ברוטב, מעבירים את הפסטה המוכנה מסיר המים למחבת הרוטב שלנו מערבבים ומאחדים את הפסטה עם הרוטב ובונים צלחת פסטה שמחבקים, לחובבי הגבינה ניתן לפזר מעט פרמז’ן מגורדת מעל המנה.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ליומיים בקופסא אטומה
- ממליצה לאחסן את הרוטב והפסטה בנפרד
הערות
- ניתן לשמור במקרר ליומיים בקופסא אטומה
- ממליצה לאחסן את הרוטב והפסטה בנפרד