אותה לזניה בשינוי אדרת: והפעם בגרסה טבעונית!
לזניה קלאסית מגיעה בכל מיני צבעים וצורות. הפעם זאת לזניה טבעונית ממנה כל סועד מתפנק בכלי אישי משלו. מי שאוכל לבד, אוכל יותר!
לזניה קלאסית מגיעה בכל מיני צבעים וצורות. הפעם זאת לזניה טבעונית ממנה כל סועד מתפנק בכלי אישי משלו. מי שאוכל לבד, אוכל יותר!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 967.6 קק״לפחמימות 10.2 גרם 101.5 גרםשומן 6.3 גרם 63.1 גרםנתרן 155.2 מ״ג 1551.8 מ״גחלבון 1.6 גרם 16.2 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.1 מ״ג 251.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 348.1 מ״ג 3480.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 967.6 קק״לפחמימות 10.2 גרם 101.5 גרםשומן 6.3 גרם 63.1 גרםנתרן 155.2 מ״ג 1551.8 מ״גחלבון 1.6 גרם 16.2 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.1 מ״ג 251.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 348.1 מ״ג 3480.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לזניה טבעונית או מלנזנה? זו כן לזניה, אבל ביחס שמעניק עדיפות לירקות, החציל הוא כוכב המנה והפסטה רק שחקנית חיזוק שנותנת קצת פחמימה לנשמה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 97 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לזניה
-
10 עלי עלי לזניהיבשים מבושלים או לחלופין עלי פסטה טריה
רוטב
-
1 קופסה עגבניות מרוסקותאו 10 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כף סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
7 עלי בזיליקום
-
2 חצילים בינונייםפרוסים לעיגולים
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ועל גביה מסדרים את פרוסות החציל.
- מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית וצולים במשך 10 דקות, (ניתן גם לצלות במחבת).
- מטגנים את הבצל בסיר בינוני עד שמזהיב קלות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, תחליף השמנת והסוכר ומתבלים במלח ופלפל.
- מכבים את האש, מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת רוטב חלק.
- מורידים את חום התנור לחום של 170 מעלות.
- בכלי אפייה אישיים עורכים שכבות של דפי לזניה חתוכים לאורכם.
- יוצקים על גבי עלי הלזניה הטבעונית את רוטב העגבניות ופרוסות החצילים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- אופים בתנור במשך 20 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ועל גביה מסדרים את פרוסות החציל.
- מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית וצולים במשך 10 דקות, (ניתן גם לצלות במחבת).
- מטגנים את הבצל בסיר בינוני עד שמזהיב קלות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, תחליף השמנת והסוכר ומתבלים במלח ופלפל.
- מכבים את האש, מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת רוטב חלק.
- מורידים את חום התנור לחום של 170 מעלות.
- בכלי אפייה אישיים עורכים שכבות של דפי לזניה חתוכים לאורכם.
- יוצקים על גבי עלי הלזניה הטבעונית את רוטב העגבניות ופרוסות החצילים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- אופים בתנור במשך 20 דקות.
@foody_il מיני לזניה פרווה טעימה בטירוף! לא תאמינו שאין בה חלב #פרווה #טבעוני #לזניה ♬ original sound - Foody פודי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש טוב