איך מכניסים קיץ לתוך מאפה? גאלט קרם שקדים ופירות קיץ
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 678.3 קק״ל 5426.5 קק״לפחמימות 68.4 גרם 547.3 גרםשומן 35.8 גרם 286.4 גרםנתרן 137.8 מ״ג 1102.7 מ״גחלבון 9.2 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.1 גרםשומן רווי 18.4 גרם 147.3 גרםכולסטרול 128.5 מ״ג 1027.7 מ״גסידן 57.0 מ״ג 455.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 273.2 מ״ג 2185.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות678
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 678.3 קק״ל 5426.5 קק״לפחמימות 68.4 גרם 547.3 גרםשומן 35.8 גרם 286.4 גרםנתרן 137.8 מ״ג 1102.7 מ״גחלבון 9.2 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.1 גרםשומן רווי 18.4 גרם 147.3 גרםכולסטרול 128.5 מ״ג 1027.7 מ״גסידן 57.0 מ״ג 455.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 273.2 מ״ג 2185.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
גָאלֵט Galette הוא מונח כללי בצרפתית המתאר סוגים שונים של עוגות עגולות, שטוחות, פריכות ומלאות פירות בצורה חופשית. מראה הגאלט אינו “בוטיקי” מהוקצע ומדויק כפי שאנו רגילים לראות בפטיסרי צרפתי אלא, הוא בעל מראה כפרי אביבי. קינוחי הגאלט מורכבים משכבות פרי פרוסות על שכבת בצק פריך חמאתי.
בניגוד לטארט הצרפתי המוכר בשוליו הישרים והנוקשים שמתקבלים באפייה ברינגים, שוליי הגאלט פשוט מקופלים בצורה גסה על הפרי.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 678 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם שקדים
-
80 גרם שקדים טחונים
-
80 גרם חמאה רכה
-
80 גרם אבקת סוכר
-
1 כף קמח לבן
-
1/2 ביצה Lטרופה (בחצי השני נשתמש למריחה על הבצק לפני האפייה)
-
1 כף תמצית רום
-
1 כף תמצית שקדיםאופציונלי - לחיזוק טעם השקדים
אופן הכנה
1.מכינים את קרם השקדים: מערבבים שקדים טחונים, חמאה רכה מאוד ואבקת סוכר למשחה חלקה מוסיפים חצי ביצה ותמציות ומערבבים היטב.
2. מפזרים כף קמח ומערבבים לקרם חלק, מעבירים למקרר עד השימוש.
3. מכינים את השזיפים: חותכים שמונה שזיפים לפרוסות בעובי חצי ס”מ (ניתן גם להשתמש במשמשים/ אפרסקים) ושמים בקערה.
4. מוסיפים חצי כוס סוכר חום, כף רום/ קוניאק/ וויסקי (או מיץ לימון).
5. מוסיפים כף קמח, מערבבים יחד, מניחים בצד עד השימוש.
6. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה הטרופה מערבבים עד שהבצק מתגבש.
7. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 24 ס”מ. מורחים על כל עיגול שכבה של קרם שקדים ומשאירים שני ס”מ שוליים ללא קרם (ראו בתמונה).
8. מסדרים מעל הקרם שקדים פרוסות פרי בסדר צפוף ומקפלים את שוליי הבצק כלפי פנים (ראו בתמונה).
9. מעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
10. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה, מפזרים סוכר חום על הפירות ושולי הבצק, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
11. מצננים היטב לפני הגשה.
אופן הכנה
1.מכינים את קרם השקדים: מערבבים שקדים טחונים, חמאה רכה מאוד ואבקת סוכר למשחה חלקה מוסיפים חצי ביצה ותמציות ומערבבים היטב.
2. מפזרים כף קמח ומערבבים לקרם חלק, מעבירים למקרר עד השימוש.
3. מכינים את השזיפים: חותכים שמונה שזיפים לפרוסות בעובי חצי ס”מ (ניתן גם להשתמש במשמשים/ אפרסקים) ושמים בקערה.
4. מוסיפים חצי כוס סוכר חום, כף רום/ קוניאק/ וויסקי (או מיץ לימון).
5. מוסיפים כף קמח, מערבבים יחד, מניחים בצד עד השימוש.
6. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה הטרופה מערבבים עד שהבצק מתגבש.
7. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 24 ס”מ. מורחים על כל עיגול שכבה של קרם שקדים ומשאירים שני ס”מ שוליים ללא קרם (ראו בתמונה).
8. מסדרים מעל הקרם שקדים פרוסות פרי בסדר צפוף ומקפלים את שוליי הבצק כלפי פנים (ראו בתמונה).
9. מעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
10. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה, מפזרים סוכר חום על הפירות ושולי הבצק, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
11. מצננים היטב לפני הגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
וואו זה נראה משגע! אין על המתכונים של ליאור