אנטיפסטי גזרים מזוגגים בדבש ותבלינים לנשנוש מושלם
מתכון של אנטיפסטי גזרים מזוגגים, צמחוני, טעים ומושלם לחג שצריך לחגוג את תוצרת אדמת ארצנו. שבועות לא רק של מוצרי חלב!
מתכון של אנטיפסטי גזרים מזוגגים, צמחוני, טעים ומושלם לחג שצריך לחגוג את תוצרת אדמת ארצנו. שבועות לא רק של מוצרי חלב!
- נעמה רן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.2 קק״ל 1353.5 קק״לפחמימות 20.1 גרם 160.6 גרםשומן 7.9 גרם 63.2 גרםנתרן 208.9 מ״ג 1671.0 מ״גחלבון 2.4 גרם 19.6 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 2.3 מ״ג 18.4 מ״גסידן 79.9 מ״ג 639.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 486.2 מ״ג 3889.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות169
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.2 קק״ל 1353.5 קק״לפחמימות 20.1 גרם 160.6 גרםשומן 7.9 גרם 63.2 גרםנתרן 208.9 מ״ג 1671.0 מ״גחלבון 2.4 גרם 19.6 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 2.3 מ״ג 18.4 מ״גסידן 79.9 מ״ג 639.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 486.2 מ״ג 3889.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
מתכון לאנטיפסטי גזרים בסגנון שאפשר לכנות ‘כמו צימעס ים תיכוני’ או פשוט דרך נהדרת להכין גזרים, צלויים בדבש ותבלינים עם יוגורט קריר, פיסטוק וסומק. לארוחת ערב של חג השבועות או אפילו לבראנץ’ מרענן ביום החג.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 169 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
גזרים
-
8 גזרים בינונייםחצויים לאורכם
מרינדה
-
1/4 כוס שמן זית חזק
-
1/4 כוס דבש
-
1 כפית זרעי כוסברהטחונים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית סומאק
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אבקת צ’ילי
הגשה
-
1/2 כוס יוגורט כבשים
-
1 חופן פיסטוקים טבעיים
-
10 עלי זעתר
-
1 קורט סומאק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את הגזרים.
- טורפים את מרכיבי המרינדה בקערה ויוצקים על הגזרים. לאחר מכן, מכסים בנייר כסף.
- אופים במשך 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ויוצקים מהנוזלים שבתבנית על הגזרים.
- אופים 15-20 דקות נוספות (ללא נייר כסף) עד שהגזרים רכים ומזהיבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים יוגורט, בוזקים פיסטוק סומק ועלי זעתר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את הגזרים.
- טורפים את מרכיבי המרינדה בקערה ויוצקים על הגזרים. לאחר מכן, מכסים בנייר כסף.
- אופים במשך 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ויוצקים מהנוזלים שבתבנית על הגזרים.
- אופים 15-20 דקות נוספות (ללא נייר כסף) עד שהגזרים רכים ומזהיבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים יוגורט, בוזקים פיסטוק סומק ועלי זעתר ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן