בורמליקוס – לביבות מצות שהן להיט הפסח של יהודי ספרד

לביבות בורמליקוס הן סמל המטבח היהודי ספרדי. אין בית ספניולי שמכבד את עצמו שבורמליקוס לא מופיעות בו בליל הסדר או ביום שלמחרת, בארוחת הבוקר. חג פסח שמח וטעים!
לביבות בורמליקוס הן סמל המטבח היהודי ספרדי. אין בית ספניולי שמכבד את עצמו שבורמליקוס לא מופיעות בו בליל הסדר או ביום שלמחרת, בארוחת הבוקר. חג פסח שמח וטעים!
  • אמיר שרון
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    4175
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4174.7 קק״ל 66794.6 קק״ל
    פחמימות 3953.4 גרם 63253.8 גרם
    שומן 3978.3 גרם 63652.3 גרם
    נתרן 4074.5 מ״ג 65191.2 מ״ג
    חלבון 3953.3 גרם 63252.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3953.3 גרם 63252.2 גרם
    שומן רווי 3955.0 גרם 63280.2 גרם
    כולסטרול 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    סידן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    ברזל 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    אשלגן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    אבץ 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    4175
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4174.7 קק״ל 66794.6 קק״ל
    פחמימות 3953.4 גרם 63253.8 גרם
    שומן 3978.3 גרם 63652.3 גרם
    נתרן 4074.5 מ״ג 65191.2 מ״ג
    חלבון 3953.3 גרם 63252.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3953.3 גרם 63252.2 גרם
    שומן רווי 3955.0 גרם 63280.2 גרם
    כולסטרול 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    סידן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    ברזל 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    אשלגן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    אבץ 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״ג
    סגור

אין חג יותר משפחתי מפסח וגם השנה, למרות ארוחת הסדר הקטנה והמשונה שנכפתה עלינו, אני לא יכול לדלג על המתכון שמבחינתי הוא ה-סמל של הפסח. הבורמליקוס (יש כאלה שקוראים להן בורמלוס).

אני חושב שאין משפחה ספרדית, טורקית, בולגרית, יוונית, אנא-עארף שהבורמליקוס הן לא חלק מחג הפסח שלה. אצלנו בבית הן היו הראשונות על השולחן וניחמו את כל הרעבים שהתענו בקריאת ההגדה ונישנשו פירורי בורמליקוס כשאף אחד לא ראה (או כשנדמה שאף אחד לא רואה כי תכלס כולם עשו את זה…).

בקיצור, הגירסה שלי לבורמליקוס ואולי בהמשך גם גירסת בורמלוס התרד, לפופאיים הגיבורים שביננו.

חג שמח, קרידוס!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
אמיר שרון
X

21 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים.
  2. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
  3. מגררים את הגבינה הצהובה.
  4. טורפים 2 ביצים.
  5. לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את הבצל, הגבינה, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
  6. מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון הבורמליקוס.
  7. בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
  8. מטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
  9. מניחים על נייר סופג.
  10. אוכלים עם יוגורט, טחינה, צזיקי ואפילו עם ריבה (אין כמו שילוב של מלוח ומתוק).

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורמליקוס – לביבות מצות שהן להיט הפסח של יהודי ספרד

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מתכון מסבתא. אצלנו טובלים בסוכר. ??

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    סילבי

    דרך אגב, מי שרוצה ללכת עם השחיתות הזו עד הסוף, שיאכל את זה עם שמנת חמוצה! טעים ברמות מטורפות וכנראה יצריך השתלת כבד מתי שהוא או תרופות לכולסטרול אבל זה מטורף!

      Avatar
      מערכת Foody

      שמנת חמוצה זה מעולה, וגם לא אוכלים את זה כל השנה אז רחוקה הדרך להשתלת כבד. חג שמח!

    Avatar
    סילבי

    בדיוק ככה אני האשכנזיה עושה מצה בריי! אותם מרכיבים בדיוק אבל בפשטידה אחת גדולה ומטוגנת. היתרון לדעתי במצה בריי זה ששטח הפנים שסופג שמן קטן יותר אז זה טיפה יותר בריא אם כי הבורמליקוס בזה נראה יותר נוח להכנה טכנית. הטעם כנראה זהה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות