בורמליקוס – לביבות מצות שהן להיט הפסח של יהודי ספרד
- אמיר שרון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4174.7 קק״ל 66794.6 קק״לפחמימות 3953.4 גרם 63253.8 גרםשומן 3978.3 גרם 63652.3 גרםנתרן 4074.5 מ״ג 65191.2 מ״גחלבון 3953.3 גרם 63252.5 גרםסיבים תזונתיים 3953.3 גרם 63252.2 גרםשומן רווי 3955.0 גרם 63280.2 גרםכולסטרול 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גסידן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גברזל 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גאשלגן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גאבץ 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות4175
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4174.7 קק״ל 66794.6 קק״לפחמימות 3953.4 גרם 63253.8 גרםשומן 3978.3 גרם 63652.3 גרםנתרן 4074.5 מ״ג 65191.2 מ״גחלבון 3953.3 גרם 63252.5 גרםסיבים תזונתיים 3953.3 גרם 63252.2 גרםשומן רווי 3955.0 גרם 63280.2 גרםכולסטרול 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גסידן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גברזל 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גאשלגן 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גאבץ 3953.3 מ״ג 63252.2 מ״גסגור
אין חג יותר משפחתי מפסח וגם השנה, למרות ארוחת הסדר הקטנה והמשונה שנכפתה עלינו, אני לא יכול לדלג על המתכון שמבחינתי הוא ה-סמל של הפסח. הבורמליקוס (יש כאלה שקוראים להן בורמלוס).
אני חושב שאין משפחה ספרדית, טורקית, בולגרית, יוונית, אנא-עארף שהבורמליקוס הן לא חלק מחג הפסח שלה. אצלנו בבית הן היו הראשונות על השולחן וניחמו את כל הרעבים שהתענו בקריאת ההגדה ונישנשו פירורי בורמליקוס כשאף אחד לא ראה (או כשנדמה שאף אחד לא רואה כי תכלס כולם עשו את זה…).
בקיצור, הגירסה שלי לבורמליקוס ואולי בהמשך גם גירסת בורמלוס התרד, לפופאיים הגיבורים שביננו.
חג שמח, קרידוס!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 4175 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 מצות
-
2 בצלים
-
2 ביצים
-
150 גבינה צהובה 28%
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מגררים את הגבינה הצהובה.
- טורפים 2 ביצים.
- לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את הבצל, הגבינה, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
- מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון הבורמליקוס.
- בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
- מטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
- מניחים על נייר סופג.
- אוכלים עם יוגורט, טחינה, צזיקי ואפילו עם ריבה (אין כמו שילוב של מלוח ומתוק).
אופן הכנה
- בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מגררים את הגבינה הצהובה.
- טורפים 2 ביצים.
- לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את הבצל, הגבינה, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
- מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון הבורמליקוס.
- בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
- מטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
- מניחים על נייר סופג.
- אוכלים עם יוגורט, טחינה, צזיקי ואפילו עם ריבה (אין כמו שילוב של מלוח ומתוק).
תגובות (26)
דרך אגב, מי שרוצה ללכת עם השחיתות הזו עד הסוף, שיאכל את זה עם שמנת חמוצה! טעים ברמות מטורפות וכנראה יצריך השתלת כבד מתי שהוא או תרופות לכולסטרול אבל זה מטורף!
שמנת חמוצה זה מעולה, וגם לא אוכלים את זה כל השנה אז רחוקה הדרך להשתלת כבד. חג שמח!
בדיוק ככה אני האשכנזיה עושה מצה בריי! אותם מרכיבים בדיוק אבל בפשטידה אחת גדולה ומטוגנת. היתרון לדעתי במצה בריי זה ששטח הפנים שסופג שמן קטן יותר אז זה טיפה יותר בריא אם כי הבורמליקוס בזה נראה יותר נוח להכנה טכנית. הטעם כנראה זהה.