ביתי ומנחם: פאי רועים עם פירה כתום
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.3 קק״ל 2077.8 קק״לפחמימות 25.9 גרם 155.5 גרםשומן 13.8 גרם 83.0 גרםנתרן 972.7 מ״ג 5836.4 מ״גחלבון 24.5 גרם 146.8 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 28.7 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.5 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 584.7 מ״ג 3508.4 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 34.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.3 קק״ל 2077.8 קק״לפחמימות 25.9 גרם 155.5 גרםשומן 13.8 גרם 83.0 גרםנתרן 972.7 מ״ג 5836.4 מ״גחלבון 24.5 גרם 146.8 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 28.7 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.5 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 584.7 מ״ג 3508.4 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 34.0 מ״גסגור
בשר טחון ופירה הם שילוב קלאסי שתמיד עובד, ושילדים אוהבים. זו גם ארוחה מהירה וקלה להכנה. בקיצור – כל מה שאני אוהבת.
אז ברור שהוספתי גם ירקות בשפע, וקיבלנו ארוחה מלאה ומזינה, שכולם מרוצים ממנה.
את הפירה אני משדרגת לפירה כתום עם בטטות, ואת הבשר אני משדרגת עם ירקות. הפעם הוספתי גזר, קישוא, פטריות ואפונה. אבל אתם יכולים להשתמש במה שיש לכם בבית, ולהוסיף גם סלרי קצוץ, ירוקים קצוצים כמו פטרוזיליה למשל, בטטה מגוררת, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
מכינים את הפירה במקביל לבשר, מעבירים בשכבות לתבנית, ומכניסים לתנור.
מוסיפים סלט טרי ומסודרים לצהריים. גם בפסח.
טיפ בריא:
בטטה תמיד עדיפה על תפוחי אדמה – היא עשירה בסיבים תזונתיים, מכילה בטא-קרוטן, ויטמינים ומינרלים, בנוסף לזה שהיא מתוקה ונימוחה, ופשוט טעימה. היא משדרגת את הפירה, והופכת אותו לרך ונימוח, וכמובן – הרבה יותר בריא.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 346 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר וירקות
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 גזר גדולמגורר גס
-
1 קישוא בינונימגורר גס
-
1/2 סלסילה פטריות שמפיניוןקצוצות
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
פירה
-
2 בטטות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מקלפים וחותכים לקוביות את הבטטות ותפוחי האדמה, מבשלים במים מומלחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה חלק, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל.
- בזמן שהירקות מתבשלים מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לריכוך ולשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד שמאפיר והופך לפירורי. מוסיפים את הגזר והקישוא, מערבבים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את השום, הפטריות והאפונה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מתבלים ומוסיפים רבע כוס מים כדי שהתערובת לא תהיה יבשה. מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. (בשלב הוספת המים אפשר להוסיף גם 2 כפות רסק עגבניות אם רוצים).
- משטחים את תערובת הבשר בשכבה אחידה, בתבנית חסינת חום כמו פיירקס.
- מעליה משטחים את הפירה הכתום. חורצים את פני הפירה בעזרת מזלג, בשביל היופי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהפירה מתחיל להזהיב והפאי מתייצב.
אופן הכנה
- מקלפים וחותכים לקוביות את הבטטות ותפוחי האדמה, מבשלים במים מומלחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה חלק, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל.
- בזמן שהירקות מתבשלים מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לריכוך ולשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד שמאפיר והופך לפירורי. מוסיפים את הגזר והקישוא, מערבבים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את השום, הפטריות והאפונה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מתבלים ומוסיפים רבע כוס מים כדי שהתערובת לא תהיה יבשה. מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. (בשלב הוספת המים אפשר להוסיף גם 2 כפות רסק עגבניות אם רוצים).
- משטחים את תערובת הבשר בשכבה אחידה, בתבנית חסינת חום כמו פיירקס.
- מעליה משטחים את הפירה הכתום. חורצים את פני הפירה בעזרת מזלג, בשביל היופי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהפירה מתחיל להזהיב והפאי מתייצב.