הברקה מתפצלחת: ביצה עלומה מטוגנת בציפוי שבבי בריק
מנה ראשונה מקורית ומרשימה - ביצה עלומה בציפוי שבבי בריק פריכים, ברוטב קרם קוקוס, תמהרינדי ומיץ ליים טרי ולמעלה בזיליקום תאילנדי, כוסברה, נענע ושאלוט קריספי
מנה ראשונה מקורית ומרשימה - ביצה עלומה בציפוי שבבי בריק פריכים, ברוטב קרם קוקוס, תמהרינדי ומיץ ליים טרי ולמעלה בזיליקום תאילנדי, כוסברה, נענע ושאלוט קריספי
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2648.6 קק״ל 10594.4 קק״לפחמימות 24.1 גרם 96.4 גרםשומן 281.5 גרם 1125.8 גרםנתרן 2548.9 מ״ג 10195.6 מ״גחלבון 15.9 גרם 63.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 40.1 גרם 160.5 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 226.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 418.3 מ״ג 1673.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות2649
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2648.6 קק״ל 10594.4 קק״לפחמימות 24.1 גרם 96.4 גרםשומן 281.5 גרם 1125.8 גרםנתרן 2548.9 מ״ג 10195.6 מ״גחלבון 15.9 גרם 63.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 40.1 גרם 160.5 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 226.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 418.3 מ״ג 1673.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 2649 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ביצה עלומה מטוגנת
רוטב קוקוס תמרהינדי
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוסאמפאווה
-
2 כפות סוכר לבן
-
6 כפות רוטב דגים
-
1 כף רכז תמרהינדי
-
2 ליים בינונייםסחוטים למיץ טרי
הגשה
-
4 עלי בזיליקום תאילנדי
-
4 עלי כוסברה
-
4 עלי נענע
-
1 כף בצל שאלוטמטוגן
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים.
- חותכים את דפי הסיגר לקוביות קטנות ומניחים בצלחת. בצלחת נוספת מניחים את הקמח.
- בצלחת עמוקה ורחבה, טורפים את הביצה עם כף מים ומעט מלח.
- לוקחים בעדינות כל ביצה עלומה, מניחים אותה בצלחת הקמח, מסירים את עודפי הקמח בעדינות וטובלים אותה בצלחת הביצה הטרופה. מעבירים בעדינות לצלחת שבבי הבריק. חוזרים במידת הצורך על הטבילה בביצה ובבריק אם רוצים לקבל מעטפת צפופה יותר.
- מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הביצים עד להזהבת המעטפת ומעבירים לנייר סופג.
- מגישים: מניחים בצלחת מעט רוטב, מניחים עליו את הביצה ומקשטים עם עלים של עשבי תיבול.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים.
- חותכים את דפי הסיגר לקוביות קטנות ומניחים בצלחת. בצלחת נוספת מניחים את הקמח.
- בצלחת עמוקה ורחבה, טורפים את הביצה עם כף מים ומעט מלח.
- לוקחים בעדינות כל ביצה עלומה, מניחים אותה בצלחת הקמח, מסירים את עודפי הקמח בעדינות וטובלים אותה בצלחת הביצה הטרופה. מעבירים בעדינות לצלחת שבבי הבריק. חוזרים במידת הצורך על הטבילה בביצה ובבריק אם רוצים לקבל מעטפת צפופה יותר.
- מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הביצים עד להזהבת המעטפת ומעבירים לנייר סופג.
- מגישים: מניחים בצלחת מעט רוטב, מניחים עליו את הביצה ומקשטים עם עלים של עשבי תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
התחסל!!!! יצא נדיר
נראה מצויין!
פעם ראשונה נתקלת במנה הזאת ובא לי להכין.. זה מזכיר לי את תאילנד