הילדים ישתגעו על זה! קציצות קוסקוס וסלט עוף
תמרה ועומר מכינים ארוחה טעימה ומאוזנת - קציצות קוסקוס אפויות, מוגשות לצד סלט מלפפונים וחזה עוף ברוטב משגע של חמאת בוטנים, סויה ודבש ואגוזי קשיו מלמעלה
תמרה ועומר מכינים ארוחה טעימה ומאוזנת - קציצות קוסקוס אפויות, מוגשות לצד סלט מלפפונים וחזה עוף ברוטב משגע של חמאת בוטנים, סויה ודבש ואגוזי קשיו מלמעלה
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.4 קק״ל 1537.7 קק״לפחמימות 58.1 גרם 232.2 גרםשומן 7.7 גרם 30.6 גרםנתרן 1039.2 מ״ג 4156.8 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 33.7 מ״ג 134.7 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 294.5 מ״ג 1177.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות384
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.4 קק״ל 1537.7 קק״לפחמימות 58.1 גרם 232.2 גרםשומן 7.7 גרם 30.6 גרםנתרן 1039.2 מ״ג 4156.8 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 33.7 מ״ג 134.7 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 294.5 מ״ג 1177.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 384 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות קוסקוס
-
1 חבילה קוסקוס מלא
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
4 כפות קמח לבן
-
2 כוסות פירורי לחםמחולקות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 ביצה L
סלט
-
2 מלפפונים בינוניים
-
100 גרם חזה עוף שלםצלוי או מכובס, מפורק לחתיכות
רוטב
-
1 כף שטוחה חמאת בוטנים חלקהעדיף טבעית. אם אין, אפשר רגילה ולהפחית ל -3/4 כף
-
3/4 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית דבש
-
1 כף מיריןמזרח מערב
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערבלא חובה אבל מוסיף!
-
1 כפית מים
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבששאטה
הגשה
-
1 חופן אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משמנים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שמזהיב.
- בקערה נפרדת מוזגים שקית קוסקוס מלא של “משפחה חמה”, מוסיפים מים רותחים, מכסים , ממתינים 5 דק’ ומוכן (לפי הוראות היצרן).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה - קוסקוס, פירורי לחם, ביצה ובצל מטוגן.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס”מ ועובי 1 ס”מ, ומניחים על נייר האפיה של “סנו סושי”.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות לצד השני ואופים 5-7 דקות נוספות.
- מכינים את הסלט: פורסים מלפפונים, קורעים את העוף המכובס לרצועות ושמים בקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב עם מטרפה- דבש, מעט שמן שומשום, סויה, מירין וחמאת בוטנים. במידה ואתם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה, היא סמיכה הרבה יותר מחמאת בוטנים טבעית. במקרה כזה פשוט הפחיתו את כמות חמאת הבוטנים ל-3/4 כף והגדילו את כמות המים לכף וחצי.
- מערבבים את הרוטב יחד עם המלפפונים וחזה העוף, מוסיפים קשיו ומגישים לצד קציצות הקוסקוס.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משמנים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שמזהיב.
- בקערה נפרדת מוזגים שקית קוסקוס מלא של “משפחה חמה”, מוסיפים מים רותחים, מכסים , ממתינים 5 דק’ ומוכן (לפי הוראות היצרן).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה - קוסקוס, פירורי לחם, ביצה ובצל מטוגן.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס”מ ועובי 1 ס”מ, ומניחים על נייר האפיה של “סנו סושי”.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות לצד השני ואופים 5-7 דקות נוספות.
- מכינים את הסלט: פורסים מלפפונים, קורעים את העוף המכובס לרצועות ושמים בקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב עם מטרפה- דבש, מעט שמן שומשום, סויה, מירין וחמאת בוטנים. במידה ואתם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה, היא סמיכה הרבה יותר מחמאת בוטנים טבעית. במקרה כזה פשוט הפחיתו את כמות חמאת הבוטנים ל-3/4 כף והגדילו את כמות המים לכף וחצי.
- מערבבים את הרוטב יחד עם המלפפונים וחזה העוף, מוסיפים קשיו ומגישים לצד קציצות הקוסקוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הכנתי רק את הקציצות טעים מאוד!!!