הילדים ישתגעו על זה! קציצות קוסקוס וסלט עוף

תמרה ועומר מכינים ארוחה טעימה ומאוזנת - קציצות קוסקוס אפויות, מוגשות לצד סלט מלפפונים וחזה עוף ברוטב משגע של חמאת בוטנים, סויה ודבש ואגוזי קשיו מלמעלה
תמרה ועומר מכינים ארוחה טעימה ומאוזנת - קציצות קוסקוס אפויות, מוגשות לצד סלט מלפפונים וחזה עוף ברוטב משגע של חמאת בוטנים, סויה ודבש ואגוזי קשיו מלמעלה
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    384
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.4 קק״ל 1537.7 קק״ל
    פחמימות 58.1 גרם 232.2 גרם
    שומן 7.7 גרם 30.6 גרם
    נתרן 1039.2 מ״ג 4156.8 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 75.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 33.7 מ״ג 134.7 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 294.5 מ״ג 1177.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    384
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.4 קק״ל 1537.7 קק״ל
    פחמימות 58.1 גרם 232.2 גרם
    שומן 7.7 גרם 30.6 גרם
    נתרן 1039.2 מ״ג 4156.8 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 75.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 33.7 מ״ג 134.7 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 294.5 מ״ג 1177.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
תמרה אהרוני ועומר מילר
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות קוסקוס

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: משמנים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שמזהיב.
  2. בקערה נפרדת מוזגים שקית קוסקוס מלא של “משפחה חמה”, מוסיפים מים רותחים, מכסים , ממתינים 5 דק’ ומוכן (לפי הוראות היצרן).
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  4. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה - קוסקוס, פירורי לחם, ביצה ובצל מטוגן.
  5. בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס”מ ועובי 1 ס”מ, ומניחים על נייר האפיה של “סנו סושי”.
  6. מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות לצד השני ואופים 5-7 דקות נוספות.
  7. מכינים את הסלט: פורסים מלפפונים, קורעים את העוף המכובס לרצועות ושמים בקערה.
  8. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב עם מטרפה- דבש, מעט שמן שומשום, סויה, מירין וחמאת בוטנים. במידה ואתם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה, היא סמיכה הרבה יותר מחמאת בוטנים טבעית. במקרה כזה פשוט הפחיתו את כמות חמאת הבוטנים ל-3/4 כף והגדילו את כמות המים לכף וחצי.
  9. מערבבים את הרוטב יחד עם המלפפונים וחזה העוף, מוסיפים קשיו ומגישים לצד קציצות הקוסקוס.

    מוסיפים קשיו ומגישים את הסלט לצד הקציצות. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים קשיו ומגישים את הסלט לצד הקציצות. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הילדים ישתגעו על זה! קציצות קוסקוס וסלט עוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    יפית

    הכנתי רק את הקציצות טעים מאוד!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות