הפוקצ’ה של סופי: פוקצ׳ה תפוחי אדמה במחבת עם טונה ולימון כבוש
מאיר דנון במתכון למנה מושלמת לאירוח או לארוחה קלילה - פוקצ'ה עם שבבי תפוחי אדמה שנאפית במחבת ומעל פסאטה (מחית עגבניות חלקה איכותית), לימון כבוש, טונה וביצים
מאיר דנון במתכון למנה מושלמת לאירוח או לארוחה קלילה - פוקצ'ה עם שבבי תפוחי אדמה שנאפית במחבת ומעל פסאטה (מחית עגבניות חלקה איכותית), לימון כבוש, טונה וביצים
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 918.4 קק״ל 3673.6 קק״לפחמימות 86.8 גרם 347.1 גרםשומן 46.5 גרם 185.8 גרםנתרן 1329.1 מ״ג 5316.5 מ״גחלבון 28.7 גרם 114.7 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 4.6 גרם 18.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.9 מ״ג 123.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 714.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות918
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 918.4 קק״ל 3673.6 קק״לפחמימות 86.8 גרם 347.1 גרםשומן 46.5 גרם 185.8 גרםנתרן 1329.1 מ״ג 5316.5 מ״גחלבון 28.7 גרם 114.7 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 4.6 גרם 18.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.9 מ״ג 123.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 714.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 918 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פוקצ'ה
-
425 גרם קמח לבן
-
75 גרם שבבי תפוחי אדמה
-
400 גרם מים
-
10 גרם מלח דק
-
8 גרם שמרים יבשים
-
50 גרם שמן זיתכרם אחינועם
תוספות
-
8 כפות שמן זית
-
200 גרם פאסאטה עגבניותMUTTI
-
2 כפות לימון כבוש
-
1 קופסה טונה בשמןאפשר גם טונה במים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
2 גבעולי בצל ירוקפרוס דק
-
6 ביצים קשות L
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח, שבבי תפוחי האדמה והשמרים. מוסיפים את המים הקרים ולשים במשך 8 דקות.
- מוסיפים את שמן הזית ולשים דקה נוספת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בחוץ כשעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. מעבירים את הכדורים למגש משומן בשמן זית, מורחים כל כדור בשמן ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים 2 כפות שמן זית במחבת בקוטר 24 ס״מ, פותחים בעדינות את הבצק במחבת. מורחים 2 כפות פסאטה ומעלים את המחבת על הכיריים לכ-3 דקות ומעבירים לתנור.
- כשהמאפה יוצא מהתנור, מפזרים מעליו לימון כבוש, טונה, ביצה קשה, מעט מלח, בצל וצי׳לי פרוסים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח, שבבי תפוחי האדמה והשמרים. מוסיפים את המים הקרים ולשים במשך 8 דקות.
- מוסיפים את שמן הזית ולשים דקה נוספת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בחוץ כשעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. מעבירים את הכדורים למגש משומן בשמן זית, מורחים כל כדור בשמן ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים 2 כפות שמן זית במחבת בקוטר 24 ס״מ, פותחים בעדינות את הבצק במחבת. מורחים 2 כפות פסאטה ומעלים את המחבת על הכיריים לכ-3 דקות ומעבירים לתנור.
- כשהמאפה יוצא מהתנור, מפזרים מעליו לימון כבוש, טונה, ביצה קשה, מעט מלח, בצל וצי׳לי פרוסים ומגישים מיד.
בשיתוף עם בית ספר דנון
רוצים עוד מתכונים לפוקצ'ות מעולות? מצאתם!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
אפשר בבקשה לכתוב את הכמות בכוסות או כפיות… ולא בגרמים
היי שרה, כשמכינים מאפים מומלץ להיצמד לגרמים, כדי לדייק במתכון. בכל אופן, להלן פירוט על המרת מידות ומשקלים:
https://foody.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%aa/