הקלאסה של הקלאסיקות: פאי לימון עם מרנג חתיכי!
אין סיום ארוחה מושלם מזה: פאי לימון עם מרנג מחלבון ביצים בעל שפיצים קיפודיים ששורפים ומשחימים בעזרת ברנר. קלאסיקה שאף פעם לא מאכזבת!
אין סיום ארוחה מושלם מזה: פאי לימון עם מרנג מחלבון ביצים בעל שפיצים קיפודיים ששורפים ומשחימים בעזרת ברנר. קלאסיקה שאף פעם לא מאכזבת!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4316.0 קק״ל 4316.0 קק״לפחמימות 619.3 גרם 619.3 גרםשומן 177.3 גרם 177.3 גרםנתרן 1292.9 מ״ג 1292.9 מ״גחלבון 64.7 גרם 64.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרםכולסטרול 1381.8 מ״ג 1381.8 מ״גסידן 1338.1 מ״ג 1338.1 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1979.6 מ״ג 1979.6 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4316.0 קק״ל 4316.0 קק״לפחמימות 619.3 גרם 619.3 גרםשומן 177.3 גרם 177.3 גרםנתרן 1292.9 מ״ג 1292.9 מ״גחלבון 64.7 גרם 64.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרםכולסטרול 1381.8 מ״ג 1381.8 מ״גסידן 1338.1 מ״ג 1338.1 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1979.6 מ״ג 1979.6 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4316 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
250 גרם פתי בר וניל1 "שרוול" ביסקוויטים
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1 כף אבקת סוכר
מלית
-
400מ"ל או 1 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
5 חלמונים L
-
120מ"ל או 1/2 כוס מיץ לימוןסחוט
-
1/2 כפית קליפת לימון
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: שמים את הביסקוויטים בקערת הבלנדר וטוחנים לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר וממשיכים לטחון לתערובת אחידה ורטובה.
- מעבירים את הפירורים לתבנית בקוטר 20-22 ס”מ ומדביקים לתחתית ולדפנות. שומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- מכינים את המלית: טורפים בקערה את החלב המרוכז, החלמונים, המיץ וזסט הלימון לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך הקלתית ואופים במשך 15-20 דקות עד שהמלית מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המרנג: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
- מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב ומבריק עם פיקים חדים ויציבים.
- מעבירים את המרנג על הפאי ויוצרים גבעה גבוהה שמכסה את כל המלית.
- מייצרים בעזרת כפות מראה קיפוד.
- שורפים את המרנג בעזרת ברנר עד שהוא משחים יפה.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: שמים את הביסקוויטים בקערת הבלנדר וטוחנים לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר וממשיכים לטחון לתערובת אחידה ורטובה.
- מעבירים את הפירורים לתבנית בקוטר 20-22 ס”מ ומדביקים לתחתית ולדפנות. שומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- מכינים את המלית: טורפים בקערה את החלב המרוכז, החלמונים, המיץ וזסט הלימון לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך הקלתית ואופים במשך 15-20 דקות עד שהמלית מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המרנג: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
- מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב ומבריק עם פיקים חדים ויציבים.
- מעבירים את המרנג על הפאי ויוצרים גבעה גבוהה שמכסה את כל המלית.
- מייצרים בעזרת כפות מראה קיפוד.
- שורפים את המרנג בעזרת ברנר עד שהוא משחים יפה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן