-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.7 קק״ל 1912.2 קק״לפחמימות 17.1 גרם 102.3 גרםשומן 21.4 גרם 128.5 גרםנתרן 732.2 מ״ג 4393.3 מ״גחלבון 12.8 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 4.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 82.0 מ״ג 492.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 924.8 מ״ג 5548.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות319
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.7 קק״ל 1912.2 קק״לפחמימות 17.1 גרם 102.3 גרםשומן 21.4 גרם 128.5 גרםנתרן 732.2 מ״ג 4393.3 מ״גחלבון 12.8 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 4.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 82.0 מ״ג 492.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 924.8 מ״ג 5548.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
איך הופכים את אותה שקשוקה רגילה ומוכרת לארוחת בוקר לכל יושבי הבית, שהיא מעדן של ממש? מוסיפים מרגז! שקשוקה מושלמת ופיקנטית בתוספת נקניקיות מרגז! זה השדרוג האהוב עליי למנה שכולנו אוהבים ומכירים, הרבה יותר מרק רוטב וביצים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 319 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה
-
6 יחידות נקניקיות מרגז
-
0.33 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שוםכתושות
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 יחידה פלפל צ’ילי ירוקאו אדום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
8 עגבניות בינוניות3 עגבניות קצוצות ו 5 עגבניות מגורדות או טחונות עם הקליפה
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 כפות רסק עגבניות
-
6 ביצים L
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהעלים או פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הנקניקיות: חותכים את המרגז לחצי באלכסון.
- מחממים שמן במחבת גדולה על הכיריים ומטגנים את המרגז עד שהן מתחילות להיצרב (2-3 דקות לכל צד), מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- קוצצים את הבצל והפלפל החריף וחותכים את הפלפל לחתיכות בינוניות.
- מכינים את רוטב השקשוקה: מחממים על הכיריים מחבת חדשה עם שמן זית ומטגנים את הבצל והפלפלים ומוסיפים את השום בסוף הטיגון.
- קוצצים 3 עגבניות לקוביות וטוחנים 5 עגבניות שלמות, את קוביות העגבניות מוסיפים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות הטחונות, רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים לרוטב את המרגז ומבשלים במשך עוד 5 דקות.
- יוצרים ברוטב גומחות, מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות לפי טעמכם.
- שקשוקה מרגז. צילום: אלון מסיקה. סטיילינג: חן סבח
אופן הכנה
- מכינים את הנקניקיות: חותכים את המרגז לחצי באלכסון.
- מחממים שמן במחבת גדולה על הכיריים ומטגנים את המרגז עד שהן מתחילות להיצרב (2-3 דקות לכל צד), מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- קוצצים את הבצל והפלפל החריף וחותכים את הפלפל לחתיכות בינוניות.
- מכינים את רוטב השקשוקה: מחממים על הכיריים מחבת חדשה עם שמן זית ומטגנים את הבצל והפלפלים ומוסיפים את השום בסוף הטיגון.
- קוצצים 3 עגבניות לקוביות וטוחנים 5 עגבניות שלמות, את קוביות העגבניות מוסיפים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות הטחונות, רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים לרוטב את המרגז ומבשלים במשך עוד 5 דקות.
- יוצרים ברוטב גומחות, מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות לפי טעמכם.
- שקשוקה מרגז. צילום: אלון מסיקה. סטיילינג: חן סבח
הערות
- שימו לב לזמני הבישול של הביצים: לחלמון נוזלי - 6 דקות, לחלמון חצי מבושל ולבן רך- 7 דקות ולביצה מבושלת לחלוטין- 9 דקות.
- מומלץ להגיש עם חלה גדולה שתספוג את כל הרוטב
הערות
- שימו לב לזמני הבישול של הביצים: לחלמון נוזלי - 6 דקות, לחלמון חצי מבושל ולבן רך- 7 דקות ולביצה מבושלת לחלוטין- 9 דקות.
- מומלץ להגיש עם חלה גדולה שתספוג את כל הרוטב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן