חביתת ירק אליפות: קוקו סבזי!
קוקו סבזי, חביתת ירק פרסית עשירה בעשבי תיבול, ירק ועלים ירוקים שמשדרגים את החביתה ומעניקים לה טעמים וארומות יחודיים. חביתה בריאה ומשביעה
קוקו סבזי, חביתת ירק פרסית עשירה בעשבי תיבול, ירק ועלים ירוקים שמשדרגים את החביתה ומעניקים לה טעמים וארומות יחודיים. חביתה בריאה ומשביעה
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 1272.2 קק״לפחמימות 13.7 גרם 54.8 גרםסוכר 4.7 גרם 18.7 גרםשומן 24.9 גרם 99.7 גרםנתרן 1024.7 מ״ג 4098.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 190.6 מ״ג 762.5 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 798.4 מ״ג 3193.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות318
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 1272.2 קק״לפחמימות 13.7 גרם 54.8 גרםסוכר 4.7 גרם 18.7 גרםשומן 24.9 גרם 99.7 גרםנתרן 1024.7 מ״ג 4098.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 190.6 מ״ג 762.5 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 798.4 מ״ג 3193.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 318 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 זוקיני ירוק בינונייםמגוררים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור שמירקצוץ
-
1/2 כוס נענעקצוצה
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ
-
1 סלסילה עלי תרדקצוצים
-
3 כוסות עלי מנגולדקצוצים (ללא החלק הלבן)
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
3 שיני שוםכתושות
-
4 ביצים L
-
1 קובייה תיבולית נוסח הודי קנור
-
1 כפית רוטב סויה קלאסי קנור
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
5 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל עשבי התיבול והעלים הקצוצים עם הבצלים, הקישואים, האפונה והשום.
- בקערה נפרדת מקציפים היטב את הביצים, מוסיפים אליהן את רוטב הסויה, המלח והפלפל.
- ממיסים את התיבולית במעט מים חמים ומוסיפים לקערת הביצים. טורפים היטב.
- מערבבים את בלילת הביצים עם הירוקים.
- מחממים במחבת עמוקה ורחבה את שמן הזית, חשוב לבחור מחבת שניתן להכניס לתנור.
- שופכים את בלילת העשבים והביצים למחבת עם השמן, מכסים במכסה ומטגנים על אש בינונית כרבע שעה, עד שהתחתית יציבה. מנערים מדי פעם בזהירות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את המחבת ללא המכסה ל-20 דקות.
- הופכים את הקוקו סבזי מעל צלחת הגשה. מגישים לצד פלחי לימון ורוטב טחינה ירוק.
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל עשבי התיבול והעלים הקצוצים עם הבצלים, הקישואים, האפונה והשום.
- בקערה נפרדת מקציפים היטב את הביצים, מוסיפים אליהן את רוטב הסויה, המלח והפלפל.
- ממיסים את התיבולית במעט מים חמים ומוסיפים לקערת הביצים. טורפים היטב.
- מערבבים את בלילת הביצים עם הירוקים.
- מחממים במחבת עמוקה ורחבה את שמן הזית, חשוב לבחור מחבת שניתן להכניס לתנור.
- שופכים את בלילת העשבים והביצים למחבת עם השמן, מכסים במכסה ומטגנים על אש בינונית כרבע שעה, עד שהתחתית יציבה. מנערים מדי פעם בזהירות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את המחבת ללא המכסה ל-20 דקות.
- הופכים את הקוקו סבזי מעל צלחת הגשה. מגישים לצד פלחי לימון ורוטב טחינה ירוק.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
היי האם ניתן להחליף את אבקת המרק בתיבול אחר?
אין אבקת מרק במצרכים.
כמה מים לערבב עם הקוביה לשפוך אחר כך לביצים ?
3 כפות מים רותחים
לא מאינה לך שאת משתמשת בקוביות מכל סוג/תוצרת שהיא!!!