-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 413.1 קק״ל 1652.6 קק״לפחמימות 26.6 גרם 106.5 גרםשומן 12.7 גרם 50.8 גרםנתרן 481.9 מ״ג 1927.8 מ״גחלבון 45.9 גרם 183.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.3 מ״ג 361.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 508.9 מ״ג 2035.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 19 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות413
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 413.1 קק״ל 1652.6 קק״לפחמימות 26.6 גרם 106.5 גרםשומן 12.7 גרם 50.8 גרםנתרן 481.9 מ״ג 1927.8 מ״גחלבון 45.9 גרם 183.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.3 מ״ג 361.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 508.9 מ״ג 2035.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 19 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 413 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
2 חזה עוף שלם בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף זרעי שומר
-
1 כף טימין טרי
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
2 ראשי שומרים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
4 כפות חומץ בלסמי
-
4 כפות מיץ לימון
-
2 כפות דבש
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- חוצים את הבצלים לחצי. קוצצים דק את הטימין. חותכים את השומר ל-4 חלקים לאורכם.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את גרגירי השומר והתימין.
- מניחים את הבצלים והשומר על המחבת עם החתך כלפי מטה וצורבים עד להזהבה.
- ממליחים ומפלפלים את חזות העוף ומפזרים את הטימין.
- במחבת נפרדת מתיזים את תרסיס השמן וצורבים את חזה העוף משני הצדדים, תחילה על אש גבוהה למשך כ-2 דקות ולאחר מכן על אש בינונית נמוכה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים למחבת ומזגגים במשך כ-8-10 דקות, עד שכל הצדדים מצופים באופן שווה. מדי פעם מערבבים.
אופן הכנה
- חוצים את הבצלים לחצי. קוצצים דק את הטימין. חותכים את השומר ל-4 חלקים לאורכם.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את גרגירי השומר והתימין.
- מניחים את הבצלים והשומר על המחבת עם החתך כלפי מטה וצורבים עד להזהבה.
- ממליחים ומפלפלים את חזות העוף ומפזרים את הטימין.
- במחבת נפרדת מתיזים את תרסיס השמן וצורבים את חזה העוף משני הצדדים, תחילה על אש גבוהה למשך כ-2 דקות ולאחר מכן על אש בינונית נמוכה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים למחבת ומזגגים במשך כ-8-10 דקות, עד שכל הצדדים מצופים באופן שווה. מדי פעם מערבבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לישראל אהרוני. אני חייבת לתת לך מחמאה. אתה אבא קפדן אבל גם מורה קפדן ולמדתי ממך המון רק דרך הסירטון הקצר הזה. תענוג ללמוד מידענים מקצועיים לבשל כי בארץ אין הרבה כאלה.
תודה רבה על המחמאות שרה! באמת שאין על אהרוני 🙂