רקע הנמל

חיתוכיות שוקולד וקוקוס כשרות לפסח

קינוח לחג הפסח: חיתוכיות ממכרות וטעימות עם העוגיות של פסח שכולנו אוהבים. מסוג המתכונים שאי אפשר להפסיק לזלול. בתאבון
קינוח לחג הפסח: חיתוכיות ממכרות וטעימות עם העוגיות של פסח שכולנו אוהבים. מסוג המתכונים שאי אפשר להפסיק לזלול. בתאבון
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
54 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    6036
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6036.1 קק״ל 6036.1 קק״ל
    פחמימות 515.4 גרם 515.4 גרם
    שומן 411.6 גרם 411.6 גרם
    נתרן 1052.6 מ״ג 1052.6 מ״ג
    חלבון 69.9 גרם 69.9 גרם
    סיבים תזונתיים 68.3 גרם 68.3 גרם
    שומן רווי 280.5 גרם 280.5 גרם
    כולסטרול 441.5 מ״ג 441.5 מ״ג
    סידן 615.6 מ״ג 615.6 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״ג
    אשלגן 3896.5 מ״ג 3896.5 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    6036
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6036.1 קק״ל 6036.1 קק״ל
    פחמימות 515.4 גרם 515.4 גרם
    שומן 411.6 גרם 411.6 גרם
    נתרן 1052.6 מ״ג 1052.6 מ״ג
    חלבון 69.9 גרם 69.9 גרם
    סיבים תזונתיים 68.3 גרם 68.3 גרם
    שומן רווי 280.5 גרם 280.5 גרם
    כולסטרול 441.5 מ״ג 441.5 מ״ג
    סידן 615.6 מ״ג 615.6 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״ג
    אשלגן 3896.5 מ״ג 3896.5 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
54 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בסיס כדורי שוקולד

ציפוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס כדורי השוקולד: שמים בשקית סגורה את העוגיות ובעזרת מערוך מרסקים אותן לפירורים גסים. מניחים את העוגיות המרוסקות בקערה גדולה.
  2. ממיסים בסיר על להבה נמוכה חלב, סוכר, חמאה, שוקולד ואבקת קקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לקערת העוגיות המרוסקות. מערבבים בעזרת כף או מרית כך שכל הפירורים יהיו עטופים שוקולד משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה (אם תרצו לקשט בכדורי שוקולד את החיתוכיות אז השאירו לכם קצת מהכמות בצד, כדררו אותם וצפו אותם בקוקוס טחון).
  4. מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר על להבה נמוכה שמים קוקוס, סוכר ושמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה עד קבלת בלילה סמיכה.
  5. שופכים את בלילת הקוקוס מעל השכבה של השוקולד, משטחים ומעבירים להקפאה למשך כשעה.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד מריר יחד עם השמנת המתוקה.
  7. מוזגים את הציפוי מעל שכבת הקוקוס ומשטחים עד ציפוי אחיד.
  8. מעבירים להתייצבות בהקפאה למשך 4 שעות או לילה במקרר.
  9. מוציאים מקירור, מחלצים מנייר האפייה ומקשטים. פורסים לחיתוכיות ומגישים.
חיתוכיות שוקולד וקוקוס לפסח2
חיתוכיות שוקולד וקוקוס לפסח. צילום: עדי קלינגהופר

הערות

  • ניתן לקשט בכדורי שוקולד שהכנו
  • העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ליאור

    מתכון מעולה אבל הציפוי שוקולד לא נדבק לשכבת הקוקוס. מה לעשות? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאור, אפשר לשים את ציפוי השוקולד מיד לאחר שכבת הקוקוס, כששניהם חמים

    Avatar
    שילת

    מתכון מעולה, הכנתי לכבוד שבת של פסח❤

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח מאוד לקרוא, שילת!

    Avatar
    Yael Shukrun

    בתור אחת שמכינה המון פעמים את המתכונים של עדי וכזו גם שמצליחים לה המתכונים, אני לא יודעת מה השתבש פה.. ( אולי אילו טעויות הקלדה ואולי לא). קודם כל , שכבת כדורי השוקולד : בתור מי שהכינה את המתכון אפילו בתבנית קטנה יותר מזו שנתונה במתכון, השכבה יצאה מאוד דקה ולא בעובי המוצג בסרטון. בנוסף, כמות החמאה משום מה הפכה את תערובת השוקולד לשומנית מאוד (וערבבתי את הבלילה על הגז בכל זמן נתון על מנת ליצור אמולסיה מיטבית) , וכתוצאה מכך נאלצתי לספוג את השומן עם נייר סופג. בתערובת הקוקוס אני אפילו לא יודעת מה התפקשש.. עשיתי בדיוק מה שהמתכון אמר אבל הקוקוס לא הפך לבלילה סמיכה גם אחרי רבע שעה על הגז.. בניסיון להציל את זה, חשבתי שאולי פשוט אין לקוקוס מספיק נוזלים לשאוב ולספוג אז הוספתי עוד שמנת מתוקה וגם זה לא עזר.. התערובת נשארה פירורית.. לרוב כיף לי ומצליחים לי המתכונים של עדיקוש ואני מבינה את ההשקעה העומדת מאחורי כל מתכון המפורסם ומעריכה אותה, אבל לדעתי אולי כדאי לבדוק את המתכון הזה מחדש ולראות מה אפשר לשפר בכדי לדייק אותו. אני רק רוצה להבהיר שזאת אינה תגובה הבאה להעליב או להוריד את עדי אלא בתור ביקורת בונה מנסיוני עם המתכון. חג שמח 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יעל, אנחנו תמיד שמחים לביקורת בונה ולהבעת דעה מכובדת. במתכון לא נפלה טעות, כפי שתוכלי לראות בסרטון (מתחת למתכון), הכל נעשה כמו שצריך, איננו יודעים מדוע שכבת השוקולד יצאה שומנית (ביחס לכמות שאר המרכיבים בשכבת השוקולד, אין המון שומן). גם בנוגע לשכבת הקוקוס איננו יודעים מה קרה, אמורים להביא את התערובת לרתיחה והתערובת צריכה להתגבש במידה מסוימת (כמו בסרטון). הוספת שמנת או בישול על להבה נמוכה לא אמורה להיות במקרה זה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות