-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1588.5 קק״ל 3176.9 קק״לפחמימות 277.1 גרם 554.2 גרםשומן 23.1 גרם 46.1 גרםנתרן 2099.9 מ״ג 4199.8 מ״גחלבון 62.4 גרם 124.8 גרםסיבים תזונתיים 43.6 גרם 87.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 365.0 מ״ג 730.0 מ״גברזל 23.5 מ״ג 47.0 מ״גאשלגן 1380.2 מ״ג 2760.5 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 20.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות1589
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1588.5 קק״ל 3176.9 קק״לפחמימות 277.1 גרם 554.2 גרםשומן 23.1 גרם 46.1 גרםנתרן 2099.9 מ״ג 4199.8 מ״גחלבון 62.4 גרם 124.8 גרםסיבים תזונתיים 43.6 גרם 87.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 365.0 מ״ג 730.0 מ״גברזל 23.5 מ״ג 47.0 מ״גאשלגן 1380.2 מ״ג 2760.5 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 20.5 מ״גסגור
הכוסמין הוא דגן שמאוד דומה לחיטה, אבל בעל ערך גליקמי נמוך יותר והרבה יותר קל לעיכול. נשמע טוב? אז נשאל עוד שאלה: מה יותר מייצג טעמים של ים תיכון משילוב של זעתר וזיתים? שום דבר. הלחם הזה יוצא כל כך טעים שכמעט לא צריך לידו כלום והוא יפנק מאוד כל מי שסביבכם ונמנע מקמח לבן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 1589 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם
-
600 גרם קמח כוסמין מלא
-
2 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 כוס זיתים ירוקיםאו כל זיתים שאוהבים, מגורענים
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות זעתראו אורגנו
-
200 גרם קמח כוסמיןקמח כוסמין לבן
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והמים ומעבדים במשך 10 דקות.
- מעבירים את המיקסר לפונקציית התפחה ומתפיחים במיקסר כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- קוצצים את הזיתים ומייבשים אותם בנייר סופג. קוצצים גם את העלים.
- מוסיפים את הזיתים אל הבצק, יחד עם העלים, קמח הכוסמין הלבן והמלח וממשיכים ללוש במיקסר עוד 3 דקות עד שהתוספות נטמעות היטב בבצק.
- מעבירים שוב לאופציית התפחה למשך שעה.
- מוציאים מהמיקסר, מחלקים לשני חלקים שווים, מעצבים לכיכרות אליפטיות ומנחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- יוצרים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים לאורך הכיכרות ומתפיחים עוד 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות למשך 15 דקות ואז מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 25 דקות.
- מחכים 20 דקות בסבלנות עד שפורסים. בתיאבון.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והמים ומעבדים במשך 10 דקות.
- מעבירים את המיקסר לפונקציית התפחה ומתפיחים במיקסר כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- קוצצים את הזיתים ומייבשים אותם בנייר סופג. קוצצים גם את העלים.
- מוסיפים את הזיתים אל הבצק, יחד עם העלים, קמח הכוסמין הלבן והמלח וממשיכים ללוש במיקסר עוד 3 דקות עד שהתוספות נטמעות היטב בבצק.
- מעבירים שוב לאופציית התפחה למשך שעה.
- מוציאים מהמיקסר, מחלקים לשני חלקים שווים, מעצבים לכיכרות אליפטיות ומנחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- יוצרים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים לאורך הכיכרות ומתפיחים עוד 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות למשך 15 דקות ואז מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 25 דקות.
- מחכים 20 דקות בסבלנות עד שפורסים. בתיאבון.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן