כדורי אורז במילוי עוף וירקות ברוטב טריאקי
כדורי אורז רכים מבפנים במלית עוף וירקות ובציפוי פריך וקריספי בטירוף מבחוץ של פירורי פנקו. את הכדורים מטגנים ומגישים לצד רוטב טריאקי
כדורי אורז רכים מבפנים במלית עוף וירקות ובציפוי פריך וקריספי בטירוף מבחוץ של פירורי פנקו. את הכדורים מטגנים ומגישים לצד רוטב טריאקי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1495.2 קק״ל 1495.2 קק״לפחמימות 191.4 גרם 191.4 גרםשומן 103.3 גרם 103.3 גרםנתרן 4183.5 מ״ג 4183.5 מ״גחלבון 76.7 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 33.0 גרם 33.0 גרםשומן רווי 37.4 גרם 37.4 גרםכולסטרול 619.5 מ״ג 619.5 מ״גסידן 198.6 מ״ג 198.6 מ״גברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 936.8 מ״ג 936.8 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 30.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות1495
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1495.2 קק״ל 1495.2 קק״לפחמימות 191.4 גרם 191.4 גרםשומן 103.3 גרם 103.3 גרםנתרן 4183.5 מ״ג 4183.5 מ״גחלבון 76.7 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 33.0 גרם 33.0 גרםשומן רווי 37.4 גרם 37.4 גרםכולסטרול 619.5 מ״ג 619.5 מ״גסידן 198.6 מ״ג 198.6 מ״גברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 936.8 מ״ג 936.8 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 30.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 1495 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
3 כוסות אורז עגולמזרח מערב
-
6 כוסות מים רותחים
מלית
-
300 גרם שניצל עוף טרי פרוס דקחתוך לרצועות קטנות
-
4 כפות רוטב טריאקימזרח מערבשל מזרח ומערב
-
4 כפות שמן קנולהמחולקות חצי-חצי
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 גזר בינונימגורר גס
-
1/2 פלפל אדוםחתוך לרצועות קטנות
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערבשל מזרח ומערב
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
ציפוי
-
2 ביצים Lטרופות
-
2 כוסות פירורי פנקומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
לטיגון חצי עמוק
הגשה
-
מזרח מערבשל מזרח ומערב
-
קצוץ
אופן הכנה
- שמים את חתיכות העוף בקערה, מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים היטב. מניילנים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- מכינים את האורז: שמים את האורז והמים הרותחים בסיר ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהאורז מבושל ודביק. מצננים.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים עוד קצת שמן ושמן שומשום למחבת, מוסיפים את הגזר והפלפל האדום ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העוף ועוד רוטב טריאקי, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מצננים.
- פורסים חתיכת ניילון נצמד על משטח העבודה.
- מניחים כמה כפות גדושות אורז מבושל ומשטחים. שמים מעל כף מהמלית ומכסים בעוד כף אורז.
- בעזרת קצוות הניילון מקבצים את הכל לכדור או מעין קציצה.
- ממשיכים עם יתר החומרים ובינתיים מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- טובלים קציצת אורז בביצה ובפירורי הלחם לציפוי מלא.
- מטגנים משני הצדדים, במשך כ-3 דקות, עד להשחמה יפה.
- מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים חם לצד רוטב טריאקי ובצל ירוק.
אופן הכנה
- שמים את חתיכות העוף בקערה, מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים היטב. מניילנים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- מכינים את האורז: שמים את האורז והמים הרותחים בסיר ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהאורז מבושל ודביק. מצננים.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים עוד קצת שמן ושמן שומשום למחבת, מוסיפים את הגזר והפלפל האדום ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העוף ועוד רוטב טריאקי, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מצננים.
- פורסים חתיכת ניילון נצמד על משטח העבודה.
- מניחים כמה כפות גדושות אורז מבושל ומשטחים. שמים מעל כף מהמלית ומכסים בעוד כף אורז.
- בעזרת קצוות הניילון מקבצים את הכל לכדור או מעין קציצה.
- ממשיכים עם יתר החומרים ובינתיים מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- טובלים קציצת אורז בביצה ובפירורי הלחם לציפוי מלא.
- מטגנים משני הצדדים, במשך כ-3 דקות, עד להשחמה יפה.
- מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים חם לצד רוטב טריאקי ובצל ירוק.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
פעם שניה שאני מכינה, יצא מושלם!!
כיף ממש לקרוא, חנה!
וואו