כלכך טעים! לביבות אפויות מלאות בפטריות
ארוחה צמחונית, טעימה ופשוטה להכנה - יעל טל מכינה לביבות אפויות מפטריות, עם שום ובצל. מנה מהירה להכנה שאפשר להגיש עם תוספת שאוהבים או לזלול ככה בהנאה!
ארוחה צמחונית, טעימה ופשוטה להכנה - יעל טל מכינה לביבות אפויות מפטריות, עם שום ובצל. מנה מהירה להכנה שאפשר להגיש עם תוספת שאוהבים או לזלול ככה בהנאה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 62.4 קק״ל 624.2 קק״לפחמימות 5.2 גרם 51.8 גרםשומן 3.9 גרם 38.6 גרםנתרן 189.1 מ״ג 1891.0 מ״גחלבון 1.7 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרםשומן רווי 0.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 7.1 מ״ג 71.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 36.0 מ״ג 359.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות62
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 62.4 קק״ל 624.2 קק״לפחמימות 5.2 גרם 51.8 גרםשומן 3.9 גרם 38.6 גרםנתרן 189.1 מ״ג 1891.0 מ״גחלבון 1.7 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרםשומן רווי 0.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 7.1 מ״ג 71.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 36.0 מ״ג 359.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 62 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניאו גדול, קצוץ דק
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןקצוצות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס פירורי לחם
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- כשהבצל מזהיב מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה-שתיים. מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מעבירים את תערובות הפטריות למסננת (כדי להיפטר מהנוזלים) ומחכים שתתקרר מעט.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת לביבות בגודל רצוי בידיים מעט רטובות ומניחים בתבנית שהכנו מראש.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות (עד שהלביבות מקבלו גוון זהוב-חום עדין).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- כשהבצל מזהיב מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה-שתיים. מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מעבירים את תערובות הפטריות למסננת (כדי להיפטר מהנוזלים) ומחכים שתתקרר מעט.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת לביבות בגודל רצוי בידיים מעט רטובות ומניחים בתבנית שהכנו מראש.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות (עד שהלביבות מקבלו גוון זהוב-חום עדין).
הערות
- אם נשארו לכם פתיתים או קינואה מבושלים במקרר (או שבא לכם להכין במיוחד) תוסיפו כוס אחת לקערה עם תערובת הפטריות והבצל ותערבבו היטב. הכניסו לתנור וזה יוצא פשוט מעולה!
- אפשר להוסיף לתערובת 3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או כל מה שאוהבים, זה משדרג את הטעם)
הערות
- אם נשארו לכם פתיתים או קינואה מבושלים במקרר (או שבא לכם להכין במיוחד) תוסיפו כוס אחת לקערה עם תערובת הפטריות והבצל ותערבבו היטב. הכניסו לתנור וזה יוצא פשוט מעולה!
- אפשר להוסיף לתערובת 3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או כל מה שאוהבים, זה משדרג את הטעם)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן