כרובית בטמפורה שמכינים בשקית: בלי ללכלך את המטבח!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.9 קק״ל 1463.8 קק״לפחמימות 55.0 גרם 219.9 גרםשומן 6.5 גרם 25.9 גרםנתרן 412.7 מ״ג 1650.9 מ״גחלבון 14.3 גרם 57.1 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.8 מ״ג 371.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 998.7 מ״ג 3994.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.9 קק״ל 1463.8 קק״לפחמימות 55.0 גרם 219.9 גרםשומן 6.5 גרם 25.9 גרםנתרן 412.7 מ״ג 1650.9 מ״גחלבון 14.3 גרם 57.1 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.8 מ״ג 371.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 998.7 מ״ג 3994.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
אי אפשר שלא לאהוב כרובית בטמפורה, זה פשוט שידוך כל כך מושלם: הכרובית הנימוחה מבפנים, הקריספיות הממכרת של הטמפורה. הסיבה שרובנו נמנעים מלבשל דברים שאנחנו אוהבים בבית, זה כי למי יש כוח לשטוף ולנקות אחר כך? רון יוחננוב חוסך לכם קערות וסכו”ם ומעביר את כל חומרי הטמפורה אל שקית אחת שעושה הכל בשבילכם, כמה פשוט – ככה מבריק. גם המטבח!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 366 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרובית בינוניתמפורקת לפרחים
ציפוי טמפורה
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כוס פירורי לחם
-
250 מ"ל בירה בהירה
-
1/2 כוס מי סודה
-
1 כף חוויאג’חוויאג' למרק, או אבקת מרק
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
הגשה
-
3 כפות טחינה מוכנה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- ראשית, מרתיחים מים בסיר גדול.
- מבשלים את הכרובית בסיר במשך עשר דקות או עד שהיא רכה למחצה, מסננים היטב.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
- שופכים לסנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר Lאת כל מרכיבי הבלילה.
- סוגרים את השקית ומשקשקים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים לתוך השקית את הכרובית ומצפים היטב.
- מעבירים אחד אחד פרחי כרובית אל השמן.
- מטגנים עד הזהבה, ומעבירים בכף מחוררת אל צלחת מרופדת נייר סופג.
- מגישים חם לצד טחינה, ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- ראשית, מרתיחים מים בסיר גדול.
- מבשלים את הכרובית בסיר במשך עשר דקות או עד שהיא רכה למחצה, מסננים היטב.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
- שופכים לסנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר Lאת כל מרכיבי הבלילה.
- סוגרים את השקית ומשקשקים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים לתוך השקית את הכרובית ומצפים היטב.
- מעבירים אחד אחד פרחי כרובית אל השמן.
- מטגנים עד הזהבה, ומעבירים בכף מחוררת אל צלחת מרופדת נייר סופג.
- מגישים חם לצד טחינה, ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה שהופשרה?
כן, אבל חשוב שתסונן מהנוזלים של ההפשרה
מדוע בטיגון הטמפורה נשרה מהכרובית?
היי מרים, יכול להיות שהכרובית עוד הייתה עם נוזלים עודפים, שהתאדו במהלך הטיגון וגרמו להיפרדו הטמפורה. אפשר להבא לסנן את הכרובית ולחכות שתצטנן יותר (בתוך המסננת)