לביבות זוקיני וגבינות עם יוגורט
בימי הקיץ החמים הכי כיף לאכול אוכל קל וטעים בלי הרבה עבודה במטבח. מכינים לביבות זוקיני וגבינות שמגישים עם יוגורט כבשים צונן
בימי הקיץ החמים הכי כיף לאכול אוכל קל וטעים בלי הרבה עבודה במטבח. מכינים לביבות זוקיני וגבינות שמגישים עם יוגורט כבשים צונן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 66.0 קק״ל 1320.7 קק״לפחמימות 6.6 גרם 131.1 גרםשומן 2.7 גרם 54.0 גרםנתרן 331.5 מ״ג 6631.0 מ״גחלבון 3.9 גרם 78.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.3 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 51.8 מ״גסידן 58.8 מ״ג 1175.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 172.9 מ״ג 3457.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 66.0 קק״ל 1320.7 קק״לפחמימות 6.6 גרם 131.1 גרםשומן 2.7 גרם 54.0 גרםנתרן 331.5 מ״ג 6631.0 מ״גחלבון 3.9 גרם 78.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.3 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 51.8 מ״גסידן 58.8 מ״ג 1175.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 172.9 מ״ג 3457.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
4 זוקיני ירוק גדולים
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 שן שום
-
1/4 צרור שמיר
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
100 גרם גבינה צהובה 28%
-
100 גרם גבינת פטה כבשים 5%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
7 כפות קמח תופח
טיגון
הגשה
-
1 כוס יוגורט כבשים
-
1/2 כפית אורגנו יבש
אופן הכנה
- מגררים את הזוקיני או הקישואים בפומפייה גסה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל הסגול, השום, השמיר והפטרוזיליה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הלביבות לקערת הערבוב ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים את התערובת למקרר לפחות לשעה.
- מחממים בסיר או מחבת רחבה שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס“מ.
- לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן החם. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת. מטגנים את הלביבות משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
- מגישים: מסדרים את הלביבות בצלחת הגשה ומגישים בליווי יוגורט מתובל במעט שמן זית ואורגנו.
מתכון: חנה אייזק
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מגררים את הזוקיני או הקישואים בפומפייה גסה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל הסגול, השום, השמיר והפטרוזיליה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הלביבות לקערת הערבוב ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים את התערובת למקרר לפחות לשעה.
- מחממים בסיר או מחבת רחבה שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס“מ.
- לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן החם. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת. מטגנים את הלביבות משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
- מגישים: מסדרים את הלביבות בצלחת הגשה ומגישים בליווי יוגורט מתובל במעט שמן זית ואורגנו.
מתכון: חנה אייזק
צילום: אפיק גבאי
הערות
- אם אין זוקיני, אפשר להכין מקישואים
הערות
- אם אין זוקיני, אפשר להכין מקישואים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן