להכין במוצ”ש ולאכול בראשון במשרד: סלט קינואה מעולה
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1170.8 קק״ל 1170.8 קק״לפחמימות 1869.1 גרם 1869.1 גרםשומן 65.6 גרם 65.6 גרםנתרן 4501.1 מ״ג 4501.1 מ״גחלבון 19.3 גרם 19.3 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 162.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 2613.7 מ״ג 2613.7 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1171
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1170.8 קק״ל 1170.8 קק״לפחמימות 1869.1 גרם 1869.1 גרםשומן 65.6 גרם 65.6 גרםנתרן 4501.1 מ״ג 4501.1 מ״גחלבון 19.3 גרם 19.3 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 162.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 2613.7 מ״ג 2613.7 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
אמנם טרנד הקינואה כבר מאחורינו, אבל אם אתם בכל זאת רוצים השבוע לאכול בעבודה משהו קצת יותר מזין ובריא, קחו לכם 20 דקות של השקעה במוצ”ש ותאפשרו לעצמכם ארוחה טעימה ומזינה להמשך השבוע במשרד.
אפשר לערבב מראש את הרוטב עם הקינואה ושאר הרכיבים, זה רק ישדרג את טעם הקינואה ולא יפגע בירקות. בזכות הקינואה העשירה בחלבון ובסיבים, הסלט הזה ישביע אתכם לאורך זמן ולא תמצאו את עצמכם אחרי שעה וחצי מחפשים לנשנש עוד משהו.
אז הפעם בלי תירוצים, זה באמת פשוט להכנה, טעים ומשביע ותרגישו הרבה הרבה יותר טוב אחרי שתאכלו את זה בעבודה ולא תזמינו שוב טייק אווי…..
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1171 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
3 מלפפונים בינוניים
-
4 פלפלים אדומים בינונייםקלויים
-
3/4 כוס זיתי קלמטהמגולענים
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה גס
-
1 גבעול נענעעלים בלבד
-
3/4 כוס גבינת פטה עיזיםמפוררת או מגוררת (או כל גבינה שאוהבים)
לרוטב
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות חומץ בן יין אדום
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים.
- מעבירים את הקינואה לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה עד שהקינואה רכה ומוכנה לאכילה. מסירים את המכסה ומערבבים עם מזלג כדי להפריד גושים שנוצרו. מעבירים את הקינואה לתבנית שטוחה ומפזרים אותה כך שתהיה שכבה אחידה. מכניסים למקרר לעשר דקות (השלב הזה חשוב כדי שהקינואה תשאר מפוררת בסלא ולא יוצרו גושים).
- מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה את כל רכיבי הרוטב.
- מרכיבים את הסלט: חותכים את המלפפונים גס ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים חתוכים לרצועות ואת הזיתים.
- מוסיפים את הקינואה המקוררת ומוזגים מעל את הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וגבינה מפוררת, מקשטים בעלי נענע ונהנים מכל ביס.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים.
- מעבירים את הקינואה לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה עד שהקינואה רכה ומוכנה לאכילה. מסירים את המכסה ומערבבים עם מזלג כדי להפריד גושים שנוצרו. מעבירים את הקינואה לתבנית שטוחה ומפזרים אותה כך שתהיה שכבה אחידה. מכניסים למקרר לעשר דקות (השלב הזה חשוב כדי שהקינואה תשאר מפוררת בסלא ולא יוצרו גושים).
- מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה את כל רכיבי הרוטב.
- מרכיבים את הסלט: חותכים את המלפפונים גס ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים חתוכים לרצועות ואת הזיתים.
- מוסיפים את הקינואה המקוררת ומוזגים מעל את הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וגבינה מפוררת, מקשטים בעלי נענע ונהנים מכל ביס.