להתענג על קערת אורז טבעוני מטוגן
אחרי ימים של אכילת בשר צריך לאזן! אורז טבעוני מטוגן עם קוביות טופו ומגוון ירקות ברוטב של סויה, צ'ילי, סילאן ושמן שומשום. ארוחת צהריים או ערב טעימה ומזינה
אחרי ימים של אכילת בשר צריך לאזן! אורז טבעוני מטוגן עם קוביות טופו ומגוון ירקות ברוטב של סויה, צ'ילי, סילאן ושמן שומשום. ארוחת צהריים או ערב טעימה ומזינה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 671.8 קק״ל 1343.6 קק״לפחמימות 76.2 גרם 152.4 גרםשומן 24.8 גרם 49.6 גרםנתרן 471.6 מ״ג 943.1 מ״גחלבון 19.2 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.4 גרםשומן רווי 2.9 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 549.3 מ״ג 1098.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 3335.3 מ״ג 6670.6 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות672
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 671.8 קק״ל 1343.6 קק״לפחמימות 76.2 גרם 152.4 גרםשומן 24.8 גרם 49.6 גרםנתרן 471.6 מ״ג 943.1 מ״גחלבון 19.2 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.4 גרםשומן רווי 2.9 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 549.3 מ״ג 1098.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 3335.3 מ״ג 6670.6 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 672 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז מבושל
-
1 כוס אורז יסמיןאו אורז בסמטי
-
2 כוסות מים
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות סילאןטבעי, או מייפל טבעי, או סוכר חום
תוספות
-
3 כפות שמן קנולהכף אחת לטיגון הטופו, שתי כפות לירקות
-
150 גרם טופוחצי חבילה, קשה, מסונן ומיובש, חתוך לקוביות בינוניות
-
1/2 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםקצוצות דק
-
1 גבעול סלריחתוך לקוביות קטנות
-
1 גזר גדולחתוך לקוביות קטנות
-
1/2 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 כוס אפונה טרייהאו קפואה
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים, והאורז מוכן. משאירים מכוסה בצד.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערית את רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי, שמן השומשום והסילאן ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים בצד.
- מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים למחבת 2 כפות מהרוטב, וממשיכים לטגן את הטופו תוך ערבוב, עד שהוא מכוסה ברוטב המבריק מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים את השמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל, השום והסלרי, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר, הגמבה, האפונה והסויה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם כ-8 דקות, או עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים למחבת את האורז המבושל, הטופו ושאריות הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן הכל ביחד עוד 2-3 דקות ומכבים את הלהבה.
- מעבירים לצלחות, מפזרים מעל עירית ושומשום ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים, והאורז מוכן. משאירים מכוסה בצד.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערית את רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי, שמן השומשום והסילאן ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים בצד.
- מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים למחבת 2 כפות מהרוטב, וממשיכים לטגן את הטופו תוך ערבוב, עד שהוא מכוסה ברוטב המבריק מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים את השמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל, השום והסלרי, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר, הגמבה, האפונה והסויה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם כ-8 דקות, או עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים למחבת את האורז המבושל, הטופו ושאריות הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן הכל ביחד עוד 2-3 דקות ומכבים את הלהבה.
- מעבירים לצלחות, מפזרים מעל עירית ושומשום ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן