להתענג על קערת אורז טבעוני מטוגן

אחרי ימים של אכילת בשר צריך לאזן! אורז טבעוני מטוגן עם קוביות טופו ומגוון ירקות ברוטב של סויה, צ'ילי, סילאן ושמן שומשום. ארוחת צהריים או ערב טעימה ומזינה
אחרי ימים של אכילת בשר צריך לאזן! אורז טבעוני מטוגן עם קוביות טופו ומגוון ירקות ברוטב של סויה, צ'ילי, סילאן ושמן שומשום. ארוחת צהריים או ערב טעימה ומזינה
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    672
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 671.8 קק״ל 1343.6 קק״ל
    פחמימות 76.2 גרם 152.4 גרם
    שומן 24.8 גרם 49.6 גרם
    נתרן 471.6 מ״ג 943.1 מ״ג
    חלבון 19.2 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.4 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 549.3 מ״ג 1098.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 3335.3 מ״ג 6670.6 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    672
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 671.8 קק״ל 1343.6 קק״ל
    פחמימות 76.2 גרם 152.4 גרם
    שומן 24.8 גרם 49.6 גרם
    נתרן 471.6 מ״ג 943.1 מ״ג
    חלבון 19.2 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.4 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 549.3 מ״ג 1098.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 3335.3 מ״ג 6670.6 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
אולגה טוכשר
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז מבושל

רוטב

תוספות

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים, והאורז מוכן. משאירים מכוסה בצד.
  2. מכינים את הרוטב: שמים בקערית את רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי, שמן השומשום והסילאן ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים בצד.

    מוסיפים לקערית את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים לקערית את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אולגה טוכשר

  3. מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים למחבת 2 כפות מהרוטב, וממשיכים לטגן את הטופו תוך ערבוב, עד שהוא מכוסה ברוטב המבריק מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  4. מוסיפים את השמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל, השום והסלרי, עד שהבצל מתחיל להזהיב.

    מוסיפים שמן לאותה מחבת ומתחילים לטגן את הירקות. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים שמן לאותה מחבת ומתחילים לטגן את הירקות. צילום: אולגה טוכשר

  5. מוסיפים את הגזר, הגמבה, האפונה והסויה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם כ-8 דקות, או עד שהגזר מתחיל להתרכך.

    מוסיפים למחבת את הירקות ומבשלים עד ריכוך. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים למחבת את הירקות ומבשלים עד ריכוך. צילום: אולגה טוכשר

  6. מוסיפים למחבת את האורז המבושל, הטופו ושאריות הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן הכל ביחד עוד 2-3 דקות ומכבים את הלהבה.
  7. מעבירים לצלחות, מפזרים מעל עירית ושומשום ומגישים מיד.

    מפזרים עירית ושומשום ומגישים מיד. צילום: אולגה טוכשר
    מפזרים עירית ושומשום ומגישים מיד. צילום: אולגה טוכשר

  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתענג על קערת אורז טבעוני מטוגן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות