-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2014.1 קק״ל 4028.1 קק״לפחמימות 330.3 גרם 660.6 גרםשומן 16.0 גרם 32.0 גרםנתרן 999.3 מ״ג 1998.6 מ״גחלבון 73.4 גרם 146.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.2 גרםשומן רווי 0.8 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 23.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 37.4 מ״ג 74.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2014
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2014.1 קק״ל 4028.1 קק״לפחמימות 330.3 גרם 660.6 גרםשומן 16.0 גרם 32.0 גרםנתרן 999.3 מ״ג 1998.6 מ״גחלבון 73.4 גרם 146.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.2 גרםשומן רווי 0.8 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 23.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 37.4 מ״ג 74.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.2 מ״גסגור
אפיית לחם טעים ובריא מקמח כוסמין בבית לא חייבת להיות מסובכת. תראו את המתכון הזה של רותם ליברזון להכנה ביתית פשוטה של לחמי כוסמין עם תוספת שומשום. הכנתם תחסוך לכם כסף וגם תוכלו לשלוט ב-100% במרכיבי הלחמים שאתם צורכים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2014 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם כוסמין
-
700 מ"ל מיםחמימים, או 3 כוסות פחות 3 כפות
-
1 כף שמרים יבשים
-
2 כפות גדושות דבש
-
1 ק"ג קמח כוסמין
-
1 כפית שטוחה מלח דק
תוספת
-
1 חופן שומשום
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את המים, השמרים והדבש. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש כ-8 דקות. עוצרים למנוחה של 2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות נוספות לבצק מבריק ודי דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בכיסוי ניילון נצמד סנו סושי ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק לשיש משומן, לשים קצת ידנית ומעבירים לשתי תבניות לחם. מפזרים על פני הלחם שומשום או כל תוספת אחרת שאוהבים. מכסים ומתפיחים שנית במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחמים 35-45 דקות, או עד שהם מוכנים ושחומים. מצננים לגמרי לפני שפורסים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את המים, השמרים והדבש. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש כ-8 דקות. עוצרים למנוחה של 2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות נוספות לבצק מבריק ודי דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בכיסוי ניילון נצמד סנו סושי ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק לשיש משומן, לשים קצת ידנית ומעבירים לשתי תבניות לחם. מפזרים על פני הלחם שומשום או כל תוספת אחרת שאוהבים. מכסים ומתפיחים שנית במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחמים 35-45 דקות, או עד שהם מוכנים ושחומים. מצננים לגמרי לפני שפורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
בוקר טוב, האם מתאים להקפאה במידה ולא משתמשים בכל הלחם?
היי ליאורה, האם הכוונה להקפיא את הלחם כאשר הוא אפוי? כי, אין כל בעיה. מומלץ לפרוס אותו ואז להקפיא.