-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.7 קק״ל 5480.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 907.1 גרםשומן 11.8 גרם 142.1 גרםנתרן 696.0 מ״ג 8351.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 138.5 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 31.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.4 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 886.2 מ״גסידן 22.9 מ״ג 274.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 136.5 מ״ג 1638.1 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות ו-2 דק׳
-
קלוריות457
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.7 קק״ל 5480.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 907.1 גרםשומן 11.8 גרם 142.1 גרםנתרן 696.0 מ״ג 8351.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 138.5 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 31.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.4 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 886.2 מ״גסידן 22.9 מ״ג 274.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 136.5 מ״ג 1638.1 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
קרין גורן מלמדת אתכם להכין לחמניות שמרים קטנות ומתוקות בצורת רימון: לא רק שהן רכות, אווריריות וטעימות ברמות, הן גם נראות מעולה וללא ספק יהיו תוספת יפהפיה, מרשימה וחגיגית בכל ארוחה במהלך חגי תשר”י.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-2 דק׳ | קלוריות 457 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות רימון
אופן הכנה
- שמים את הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ומבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים בכיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-13 כדורים שווים, מכסים ומתפיחים כ-25 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את 12 מהכדורים בביצה ומגלגלים 12 כדורים קטנים מהכדור שנותר.
- גוזרים בעזרת מספריים כל כדור קטן לצורה של כוכב.
- יוצרים שקע עם האצבע על כל לחמנייה, מברישים בביצה, מהדקים את הכדור הקטן החתוך ומברישים גם אותו בביצה.
- מפזרים על הלחמניות פרג ואופים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה טבעי סנו סושי 25 דקות להזהבה.
- מצננים על רשת ומגישים.
אופן הכנה
- שמים את הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ומבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים בכיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-13 כדורים שווים, מכסים ומתפיחים כ-25 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את 12 מהכדורים בביצה ומגלגלים 12 כדורים קטנים מהכדור שנותר.
- גוזרים בעזרת מספריים כל כדור קטן לצורה של כוכב.
- יוצרים שקע עם האצבע על כל לחמנייה, מברישים בביצה, מהדקים את הכדור הקטן החתוך ומברישים גם אותו בביצה.
- מפזרים על הלחמניות פרג ואופים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה טבעי סנו סושי 25 דקות להזהבה.
- מצננים על רשת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
הי, האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים? כמה גר׳ ל 12 לחמניות ? תודה
17 גרם שמרים יבשים