מה תכינו לסוף השבוע? את הגונדי המופלא של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 541.9 קק״ל 2167.6 קק״לפחמימות 43.9 גרם 175.6 גרםשומן 22.2 גרם 88.8 גרםנתרן 502.6 מ״ג 2010.4 מ״גחלבון 35.8 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 27.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 133.7 מ״ג 534.6 מ״גסידן 113.0 מ״ג 452.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 1282.1 מ״ג 5128.5 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות542
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 541.9 קק״ל 2167.6 קק״לפחמימות 43.9 גרם 175.6 גרםשומן 22.2 גרם 88.8 גרםנתרן 502.6 מ״ג 2010.4 מ״גחלבון 35.8 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 27.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 133.7 מ״ג 534.6 מ״גסידן 113.0 מ״ג 452.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 1282.1 מ״ג 5128.5 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.3 מ״גסגור
מתכון נפלא לקציצות גונדי או בפרסית גונדי ברנג’י. כשאני שואלת בבית לקראת יום שישי מה להכין לסוף עדי מיד אומרת גונדי! במתכון הזה של הגונדי יש אורז והם מיוחדים וטעימים לכן אני חייבת לשתף אתכם וכשתכינו – תודו לי. אני חייבת לציין שאת המתכון המדהים הזה קיבלתי מחברה פרסייה במהלך שיעור ספורט.
לפני כשנה פנו אלי מחברת הפקות וביקשו ממני להכין מתכון של קציצות לתוכנית הטלוויזיה “הכי טעים שיש”. השופטים בתוכנית היו חיים כהן ויהונתן רושפלד. קיבלתי על הקציצות האלו ציון 4 מתוך 5 וזו היתה חוויה כיפית ובלתי נשכחת.
עכשיו תורכם ליהנות מהמתכון.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 542 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
250 גרם עוף טחון
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס אורז לבןשטוף
-
1 בצל בינוניקצוץ או מגורד בפומפייה
-
1 חופן פטרוזיליהשטופה וקצוצה
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 כף שמן קנולה
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
-
1 קורט פפריקה מתוקהלפי הטעם
-
1 קורט כמון טחוןלפי הטעם
-
1 קורט אבקת מרק עוףלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השום והעוף עד אשר מזהיב. מכבים את הלהבה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה בינונית את העוף, הבשר, האורז, הבצל, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, השמן והתבלינים לתערובת אחידה ויציבה.
- יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים מעל לבצל המטוגן שבסיר במעגלים.
- מפזרים מעל הקציצות את הגזר והסלרי.
- מרתיחים מים בקומקום ושופכים בצד הסיר מים עד לגובה שמכסה את הקציצות.
- מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכמעט כל המים נספגים (כשעה).
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השום והעוף עד אשר מזהיב. מכבים את הלהבה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה בינונית את העוף, הבשר, האורז, הבצל, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, השמן והתבלינים לתערובת אחידה ויציבה.
- יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים מעל לבצל המטוגן שבסיר במעגלים.
- מפזרים מעל הקציצות את הגזר והסלרי.
- מרתיחים מים בקומקום ושופכים בצד הסיר מים עד לגובה שמכסה את הקציצות.
- מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכמעט כל המים נספגים (כשעה).