מזה לא יהיו שאריות למחר: ריזוטו ירוקים מהיר
ריזוטו ירוקים מהיר: המנה האיטלקית הקלאסית בגרסה פשוטה להכנה וללא הטרחה הכרוכה בערבוב אינסופי. מנה מנחמת וטעימה בתוספת ירקות ירוקים
ריזוטו ירוקים מהיר: המנה האיטלקית הקלאסית בגרסה פשוטה להכנה וללא הטרחה הכרוכה בערבוב אינסופי. מנה מנחמת וטעימה בתוספת ירקות ירוקים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 234.7 קק״ל 938.7 קק״לפחמימות 6.7 גרם 26.6 גרםסוכר 2.3 גרם 9.2 גרםשומן 18.7 גרם 74.7 גרםנתרן 645.5 מ״ג 2582.0 מ״גחלבון 4.8 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.4 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרםכולסטרול 29.1 מ״ג 116.5 מ״גסידן 115.0 מ״ג 459.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 86.3 מ״ג 345.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות235
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 234.7 קק״ל 938.7 קק״לפחמימות 6.7 גרם 26.6 גרםסוכר 2.3 גרם 9.2 גרםשומן 18.7 גרם 74.7 גרםנתרן 645.5 מ״ג 2582.0 מ״גחלבון 4.8 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.4 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרםכולסטרול 29.1 מ״ג 116.5 מ״גסידן 115.0 מ״ג 459.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 86.3 מ״ג 345.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 235 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף וקצוץ
-
1 1/2 כוסות אורז ריזוטו
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
3 כוסות מים רותחיםועוד כוס במידת הצורך
-
1 כף אבקת מרק בצללחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 חופן אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1 חופן שעועית ירוקה קפואהמופשרת וקצוצה גס
-
1 חופן עלי בייבי תרד
-
40 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אגוז מוסקטלא חובה
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שקיפות.
- מוסיפים את האורז וקולים יחד עם הבצל כדקה. מוסיפים יין לבן, מערבבים ונותנים ליין להתאדות.
- כשלא נותרו נוזלים סביב האורז, מוסיפים מים, אבקת מרק ותבלינים.
- מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות עד שהאורז מתרכך כמעט לחלוטין (בערך 3/4 דרך).
- מוסיפים פנימה את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים תוך כדי בחישה 2 דקות. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים רותחים בהדרגה. בשלב זה האורז צריך להיות עשוי כמעט לחלוטין (אל דנטה). מכבים את הלהבה.
- מוסיפים תרד, חמאה ופרמז’ן וממשיכים לערבב עד שהתרד מצטמצם ומתרכך.
- טועמים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מגישים מיד.
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שקיפות.
- מוסיפים את האורז וקולים יחד עם הבצל כדקה. מוסיפים יין לבן, מערבבים ונותנים ליין להתאדות.
- כשלא נותרו נוזלים סביב האורז, מוסיפים מים, אבקת מרק ותבלינים.
- מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות עד שהאורז מתרכך כמעט לחלוטין (בערך 3/4 דרך).
- מוסיפים פנימה את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים תוך כדי בחישה 2 דקות. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים רותחים בהדרגה. בשלב זה האורז צריך להיות עשוי כמעט לחלוטין (אל דנטה). מכבים את הלהבה.
- מוסיפים תרד, חמאה ופרמז’ן וממשיכים לערבב עד שהתרד מצטמצם ומתרכך.
- טועמים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מגישים מיד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נא סדרו את המתכון, באופן הביצוע כתוב תרד וזה לא ברשימת המרכיבים, וברשימת המרכיבים כתוב עלי בייבי, ואין באופן ההכנה הסבר מתי חהוסיף
הכוונה היא לעלי בייבי תרד, כפי שכתוב בחומרי הגלם. גם באופן ההכנה מופיע בשלב לפני האחרון להוסיף את התרד (עלי הבייבי תרד כמובן) כך שלא מצאנו טעות במתכון. בהצלחה (: