מתכון לחמין מנצח – איך מכינים חמין לשבת?
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.8 קק״ל 9378.1 קק״לפחמימות 70.8 גרם 708.0 גרםשומן 38.6 גרם 386.0 גרםנתרן 1133.7 מ״ג 11337.1 מ״גחלבון 66.6 גרם 666.2 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.0 גרםשומן רווי 15.4 גרם 153.8 גרםכולסטרול 446.3 מ״ג 4463.4 מ״גסידן 43.9 מ״ג 438.7 מ״גברזל 5.5 מ״ג 54.6 מ״גאשלגן 214.1 מ״ג 2140.6 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 158.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל יום 1, 6 שעות
-
קלוריות938
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.8 קק״ל 9378.1 קק״לפחמימות 70.8 גרם 708.0 גרםשומן 38.6 גרם 386.0 גרםנתרן 1133.7 מ״ג 11337.1 מ״גחלבון 66.6 גרם 666.2 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.0 גרםשומן רווי 15.4 גרם 153.8 גרםכולסטרול 446.3 מ״ג 4463.4 מ״גסידן 43.9 מ״ג 438.7 מ״גברזל 5.5 מ״ג 54.6 מ״גאשלגן 214.1 מ״ג 2140.6 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 158.6 מ״גסגור
סופשבוע חורפי לא יכול להיות שלם ללא סיר חמין מהביל (או צ’ולנט, תלוי מאיזה חלק של הגלובוס בוחרים להסתכל עליו) שמעמידים כבר בשישי בצהרים ואוכלים ממנו לאורך כל השבת. כי הרי ידוע שמעטים התבשילים בעולם המסוגלים להתחרות עם האמוציות שמעוררת מנת חמין חמה ביום חורף קר והיטיב לתאר זאת המשורר היינריך היינה: “צ’וּלְנְט הוּא מַאֲכַל-שָׁמַיִם, שֶׁהָאֵל, הוּא בִּכְבוֹדוֹ, אֶת מֹשֶׁה, לִמֵּד לִרְקֹחַ בִּמְרוֹמֵי הָהָר סִינַי”.
אני מבטיחה לכם שזה מתכון לחמין קלאסי שיתחיל לעורר את הפרובוקציות האמוציונליות הללו כבר במהלך הלילה של שישי ועלול אף לגרום לחלק מבני הבית להשכים קום בשבת בבוקר כדי לטעום…
אז קחו לכם עשר דקות לקרוא את מתכון לחמין מעולה ולהתארגן על הקטניות כבר היום, בדרך חזרה מהעבודה, כדי להשרות אותן בקערת מים עד מחר בצהריים, להכניס הכל לסיר (סיר גדול מאד, של כ-15 ליטרים המתאים גם לאפייה בתנור) ולהרים טלפון לחברים ומשפחה שיבואו לעזור לחסל את הסיר בשבת.
שבת חמין לכם!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל יום 1, 6 שעות | קלוריות 938 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כפות שמן זית
-
2 1/2 ק"ג בשר צוואר בקראו כתף, המתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות של כ-2.5 ס"מ
-
4 עצמות בקר בינוניותבקשו מהקצב עצמות עם מח עצם
-
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
-
1 כוס שעועית אדומה
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםאפשר גם קפואים (ומופשרים)
-
1 כוס שעועית אזוקילא חובה
-
15 תפוחי אדמה בינוניים
-
12 ביצים M
-
2 קישקע בינונייםבקשו מהקצב, לא חובה
-
2 פלפלים ירוקים קטניםחריף, לא חובה
-
3 כפות חוויאג’תבלין למרק
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/4 כוס מים
-
1 ראש שוםקלוף ומופרד לשיניים
-
1 בצל גדולשלם
אופן הכנה
- משרים בקערות נפרדות את כל אחד מסוגי הקטניות עם הרבה מים למשך לילה שלם. בבוקר מסננים מהמים, שוטפים דרך מסננת במים זורמים ומחזירים להשרייה עד שמתחילים בבישול.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים ומוסיפים לו את הביצים. מבשלים אותן במים רותחים 7 דקות ומסירים מהאש (רק כדי לא להכניס ביצים ישר מהקרטון לסיר החמין).
- מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות (עד שהבשר משנה את צבעו). מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
- מסננים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי מהמים ומכניסים לסיר בו טוגנו הבשר והעצמות (עם המשקעים שבו).
- מפזרים על הקטניות את הבשר והעצמות המטוגנים.
- על הבשר והעצמות מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים.
- חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
- מוסיפים את הביצים לסיר.
- ממלאים את הסיר במים (עד שהמים מכסים את הכל).
- בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
- מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
- שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה כשעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- לפני שמכניסים לתנור, מוסיפים לסיר את הקישקע (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
אופן הכנה
- משרים בקערות נפרדות את כל אחד מסוגי הקטניות עם הרבה מים למשך לילה שלם. בבוקר מסננים מהמים, שוטפים דרך מסננת במים זורמים ומחזירים להשרייה עד שמתחילים בבישול.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים ומוסיפים לו את הביצים. מבשלים אותן במים רותחים 7 דקות ומסירים מהאש (רק כדי לא להכניס ביצים ישר מהקרטון לסיר החמין).
- מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות (עד שהבשר משנה את צבעו). מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
- מסננים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי מהמים ומכניסים לסיר בו טוגנו הבשר והעצמות (עם המשקעים שבו).
- מפזרים על הקטניות את הבשר והעצמות המטוגנים.
- על הבשר והעצמות מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים.
- חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
- מוסיפים את הביצים לסיר.
- ממלאים את הסיר במים (עד שהמים מכסים את הכל).
- בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
- מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
- שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה כשעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- לפני שמכניסים לתנור, מוסיפים לסיר את הקישקע (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
תגובות (8)
מסתבכת שנים עם החמין, וזה המתכון הכי טוב שהכנתי עד עכשיו. תודה!
כיף לקרוא, אלישע!