מנגולד ממולא בעוף, אורז ועשבי תיבול ברוטב לימוני
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.2 קק״ל 1985.0 קק״לפחמימות 4.7 גרם 140.0 גרםשומן 3.4 גרם 103.3 גרםנתרן 14.1 מ״ג 422.3 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 19.9 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 417.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 132.5 מ״ג 3975.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.2 קק״ל 1985.0 קק״לפחמימות 4.7 גרם 140.0 גרםשומן 3.4 גרם 103.3 גרםנתרן 14.1 מ״ג 422.3 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 19.9 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 417.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 132.5 מ״ג 3975.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
אני מאוד אוהבת ממולאים! מכל מיני סוגים ומינים.
כמעט בכל מטבח או בכל תרבות יש איזה סוג של ממולאים, ירקות ממולאים, פירות ממולאים, כיסונים ממולאים, כופתאות ממולאות, מאפים ממולאים ועוד ועוד.
יש כמה כללים חשובים בהכנת ממולאים שאם תשמרו עליהם אני מבטיחה ממולאים מלאי טעם רכים נימוחים ומשגעים. אז להלן המדריך המקוצר להכנת ממולאים מוצלחים:
- צריך להכין את הירקות היטב למילוי ולכל ירק יש הכנה משלו (עלים בדרך כלל צריך לחלוט מעט בשביל ריכוך, ירקות קשים צריך לרוקן בשביל ליצור מקום למילוי, פלפלים לסוגיהם צריך לנקות מהגרעינים והחלקים הלבנים וכו’)
- את האורז (אני משתמשת בבסמטי או ביסמין אך אפשר להשתמש בכל אורז שאוהבים) יש להשרות כ-30 דק במים.
- לא לדחוס! כולנו רוצים להיות נדיבים במילוי, אבל אורז סופח נוזלים בתהליך הבישול ולכן הוא “תופח”. אם דוחסים יותר מדי מילוי המילוי לא מתבשל כמו שצריך, וגם הירק הממולא עלול להתפקע….
- גובה הנוזלים צריך להגיע ממש עד גובה הירקות או מקסימום חצי ס”מ מעליהם (מלבד ירקות גבוהים כמו פלפלים שהם גובה הנוזלים מגיע בדרך כלל עד 4\3 גובה הפלפל – ואז גם צריך להקפיד לצקת נוזלים לתוך כל פלפל)
- ירקות “עומדים” כמו פלפלים, סלקים, תפ”א, חבושים, עגבניות וכו’ יש לסדר בסיר בציפוף כדי שלא יתהפכו בזמן הבישול.
- את הממולאים מכסים בנייר אפייה ומעליו צלחת. ככה נוצרת בעצם מעין משקולת שגם שומרת את כל הנוזלים בתוך הסיר.
- אחרי שמסדרים את הממולאים בסיר, מביאים את הרוטב לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה את יתרת זמן הבישול.
אז לא חושב איזה ירקות תבחרו למלא, ובאיזה מילוי מתחשק לכן להשתמש, ממולאים זה נפלא! ואם תשמרו על הכללים שלי הם יצאו מוצלחים בכל פעם.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 צרורות עלי מנגולד
מילוי
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
500 גרם עוף טחון
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
-
1/2 צרור נענע
-
2 עגבניות תמר בינוניות
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כף גדושה קליפת לימון
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה גדולה עם מים קרים כ-30 דק.
- שוטפים היטב את עלי המנגולד. חותכים למנגולד את הגבעולים הלבנים ושומרים בצד.
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את עלי המנגולד כ-30 שניות. מסננים את עלי המנגולד ומעבירים לקערה עם מי קרח.
- מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול (כוסברה, שמיר, נענע), ואת העגבניות, בצל ושום.
- בעקרה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- מסננים את עלי המנגולד ממי הקרח.
- על משטח עבודה נקי פורסים עלה מנגולד.
- בחלק התחתון של העלה שמים תלולית מילוי.
- מגלגלים את העלה מלמטה כלפי מעלה כך שהעלה מכסה את תלולית המילוי, ועוצרים.
- מקפלים את צידי העלה כלפי מרכז העלה על גבי התלולית.
- ומסיימים את הגלגול של העלה כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הכרשה וגבעולי המנגולד לפרוסות בעובי של כ1 ס”מ.
- בסיר רחב ונמוך שמים את השמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה שיני שום וגבעולי המנגולד ומטגנים כ3-4 דק.
- מוסיפים מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את עלי המנגלד בצפיפות סביב סביב בתוך הרוטב - הרוטב צריך להגיע בערך חצי ס”מ מעל הממולאים (אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו בין העלים הממולאים בתוך הרוטב).
- חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטר הסיר ומכסים איתו את התבשיל.
- מניחים על נייר האפייה צלחת הפוכה (הצלחת משמשת כמעין משקולת ששומרת את הנייר ואת העלים המגולגלים שלא יתרוממו).
- מכסים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ60 דק.
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה גדולה עם מים קרים כ-30 דק.
- שוטפים היטב את עלי המנגולד. חותכים למנגולד את הגבעולים הלבנים ושומרים בצד.
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את עלי המנגולד כ-30 שניות. מסננים את עלי המנגולד ומעבירים לקערה עם מי קרח.
- מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול (כוסברה, שמיר, נענע), ואת העגבניות, בצל ושום.
- בעקרה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- מסננים את עלי המנגולד ממי הקרח.
- על משטח עבודה נקי פורסים עלה מנגולד.
- בחלק התחתון של העלה שמים תלולית מילוי.
- מגלגלים את העלה מלמטה כלפי מעלה כך שהעלה מכסה את תלולית המילוי, ועוצרים.
- מקפלים את צידי העלה כלפי מרכז העלה על גבי התלולית.
- ומסיימים את הגלגול של העלה כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הכרשה וגבעולי המנגולד לפרוסות בעובי של כ1 ס”מ.
- בסיר רחב ונמוך שמים את השמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה שיני שום וגבעולי המנגולד ומטגנים כ3-4 דק.
- מוסיפים מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את עלי המנגלד בצפיפות סביב סביב בתוך הרוטב - הרוטב צריך להגיע בערך חצי ס”מ מעל הממולאים (אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו בין העלים הממולאים בתוך הרוטב).
- חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטר הסיר ומכסים איתו את התבשיל.
- מניחים על נייר האפייה צלחת הפוכה (הצלחת משמשת כמעין משקולת ששומרת את הנייר ואת העלים המגולגלים שלא יתרוממו).
- מכסים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ60 דק.
הערות
- לגרסה טבעונית מושלמת פשוט להוריד את העוף מהמתכון
הערות
- לגרסה טבעונית מושלמת פשוט להוריד את העוף מהמתכון
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
אפשר להכין מראש ולחמם?
ברור
וואי וואי חלום! משנה מאיזה חומר הצלחת שמניחים על הממולאים? שלא יתפוצץ משהו במטבח:\
כל צלחת שמתאימה גם למיקרו. בהצלחה.
ואי הולכת להכין!!