סנו רקע

מסאחן עוף על פיתה: פטנט מנצח!

מסאחן עוף עם בצל מטוגן שאופים על פיתה רגילה שמתפקדת כאן כפתרון מהיר במקום להכין בעצמכם את הבצק. נסו ולא תתחרטו!
מסאחן עוף עם בצל מטוגן שאופים על פיתה רגילה שמתפקדת כאן כפתרון מהיר במקום להכין בעצמכם את הבצק. נסו ולא תתחרטו!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.1 קק״ל 688.4 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 85.4 גרם
    שומן 7.3 גרם 29.1 גרם
    נתרן 785.8 מ״ג 3143.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 20.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.8 מ״ג 203.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 311.9 מ״ג 1247.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.1 קק״ל 688.4 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 85.4 גרם
    שומן 7.3 גרם 29.1 גרם
    נתרן 785.8 מ״ג 3143.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 20.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.8 מ״ג 203.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 311.9 מ״ג 1247.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

מסאחן עוף טוב – הכל טוב. מסאחן פירושו ‘מחומם בשנית’ והרעיון כאן הוא להשתמש בעוף שבישלנו ולצלות אותו מחדש בתנור, על פיתה!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
רות אוליבר
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: מערבבים בקערה שמן, לימון ואת כל התבלינים, מוסיפים פנימה את נתחי פילה העוף ונותנים להם לשרות בתערובת מינימום 15 דקות (אפשר גם חצי שעה ואפילו להשרות ערב מראש ולהשאיר בקירור עד ההכנה).
  2. מחממים רבע כוס שמן במחבת ומוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 20 דקות עד לריכוך והזהבה.
  3. מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה קטנה בצד.
  4. מכניסים את הפילטים לאותו שמן ומטגנים אותם במשך 3 דקות מכל צד שהם משנים את צבעם.
  5. מעבירים את הפילטים המטוגנים לכלי בצד ושומרים מכוסה היטב, בכלי יצטברו עוד נוזלים וזה בסדר.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מכינים את הפיתות: מניחים פיתה על משטח עבודה ועם סכין חדה חותכים עיגול פנימי במרחק 1.5 ס”מ מהשוליים - בזהירות כדי שנחתוך רק את השכבה העליונה של כיס הפיתה.
  8. מסירים את החלק הפנימי העליון של הפיתה כך שמתקבלת מעין ‘קלתית’.
  9. מניחים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. מרכיבים את המסאחן: שמים במרכז כל ‘קלתית’ כף גדושה מהבצל המטוגן, ומשטיחים כך שאמצע הפיתה מלא בצל והשוליים נקיים.
  11. מסדרים על גבי כל פיתה 4 פילטים, עוד קצת בצל מטוגן לפי הטעם ומפזרים רבע כפית סומק.
  12. מכניסים לאפייה למשך 10 דקות.
  13. מפזרים מעל שקדים פרוסים, פטרוזיליה ומלח גס, מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מסאחן עוף על פיתה: פטנט מנצח!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות