מרק בריאות עם עדשים, גריסים וקינואה
איילת הירשמן מבשלת מרק בריאות מהיר, עשיר במיוחד הודות לתוספת קטניות ודגנים. מוסיפים המון לימון וכוסברה ואוכלים ביום חורף קר
איילת הירשמן מבשלת מרק בריאות מהיר, עשיר במיוחד הודות לתוספת קטניות ודגנים. מוסיפים המון לימון וכוסברה ואוכלים ביום חורף קר
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 458.9 קק״ל 1835.5 קק״לפחמימות 64.1 גרם 256.3 גרםשומן 9.8 גרם 39.0 גרםנתרן 804.1 מ״ג 3216.6 מ״גחלבון 33.9 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 17.2 גרם 68.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.9 מ״ג 207.4 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.1 מ״גאשלגן 449.4 מ״ג 1797.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות459
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 458.9 קק״ל 1835.5 קק״לפחמימות 64.1 גרם 256.3 גרםשומן 9.8 גרם 39.0 גרםנתרן 804.1 מ״ג 3216.6 מ״גחלבון 33.9 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 17.2 גרם 68.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.9 מ״ג 207.4 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.1 מ״גאשלגן 449.4 מ״ג 1797.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 459 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן קנולה
-
4 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1 לימון בינוני
-
1/2 כוס קינואה
-
1/2 כוס קוסקוס מלא
-
1/2 כוס גריסי פנינה
-
1/2 כוס עדשים ירוקות
-
1 1/2 ליטר ציר ירקות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום ואת הכוסברה.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ואת הכוסברה הקצוצה ומחממים מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שהשום מתרכך אבל לא מזהיב.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, סוחטים פנימה מיץ מ-1/2 לימון, מוסיפים את הקינואה, גריסי הפנינה, הקוסקוס המלא והעדשים הירוקות.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהקינואה, גריסי הפנינה והעדשים מתרככים.
- טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח, בכמון ובעוד מיץ לימון.
- טוחנים קלות את המרק בבלנדר מוט, רק כדי שחלקו ייטחן ויסמיך, אבל משאירים גם חלק מהדגנים שלמים.
- מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים עוד כוסברה טרייה מלמעלה ואוכלים מיד.
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום ואת הכוסברה.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ואת הכוסברה הקצוצה ומחממים מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שהשום מתרכך אבל לא מזהיב.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, סוחטים פנימה מיץ מ-1/2 לימון, מוסיפים את הקינואה, גריסי הפנינה, הקוסקוס המלא והעדשים הירוקות.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהקינואה, גריסי הפנינה והעדשים מתרככים.
- טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח, בכמון ובעוד מיץ לימון.
- טוחנים קלות את המרק בבלנדר מוט, רק כדי שחלקו ייטחן ויסמיך, אבל משאירים גם חלק מהדגנים שלמים.
- מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים עוד כוסברה טרייה מלמעלה ואוכלים מיד.
הערות
- אם אין ציר ירקות, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
הערות
- אם אין ציר ירקות, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
למה רשמתם במצרכים שמן קנולה כשהיא משתמשת בסרטון בשמן זית?
היי, כי אפשר גם בשמן קנולה וגם בשמן זית. בהצלחה (:
נחמד מאד אבל איפה פה הירקות??
המרק מציר ירקות, עדשים וקינואה. הרבה בריאות גם בלי ירקות.