מרק וונטון אסיאתי עם כיסוני בשר
בת חן דיאמנט עושה זאת שוב ומכינה מרק אסיאתי של מקצוענים: מרק וונטון עם כיסונים ממולאים בבשר ועוף המשתכשכים בציר עוף צלול וטעים
בת חן דיאמנט עושה זאת שוב ומכינה מרק אסיאתי של מקצוענים: מרק וונטון עם כיסונים ממולאים בבשר ועוף המשתכשכים בציר עוף צלול וטעים
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.6 קק״ל 1850.4 קק״לפחמימות 47.9 גרם 191.7 גרםשומן 18.8 גרם 75.1 גרםנתרן 548.2 מ״ג 2192.8 מ״גחלבון 27.8 גרם 111.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.7 גרםכולסטרול 199.5 מ״ג 797.8 מ״גסידן 44.2 מ״ג 176.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 581.7 מ״ג 2326.9 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות463
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.6 קק״ל 1850.4 קק״לפחמימות 47.9 גרם 191.7 גרםשומן 18.8 גרם 75.1 גרםנתרן 548.2 מ״ג 2192.8 מ״גחלבון 27.8 גרם 111.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.7 גרםכולסטרול 199.5 מ״ג 797.8 מ״גסידן 44.2 מ״ג 176.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 581.7 מ״ג 2326.9 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 463 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 ליטר ציר עוףרותח
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
מלית
-
100 גרם בשר בקר טחון
-
100 גרם עוף טחון
-
1/2 כפית תבלין “5 התבלינים” – פייב ספייס
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים בצק: שמים את הקמח על משטח העבודה, יוצרים גומחה, שוברים את הביצים ושמים אותן בתוך הגומחה שיצרנו.
- בעזרת מזלג טורפים את הביצים ומתחילים לאחד בין הקמח לביצים תוך כדי הוספת קמח מהצדדים, מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש.
- לשים את הבצק כ-10 דקות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. לישת הבצק יוצרת את רשת הגלוטן שמחזיקה את הבצק ומאפשרת את האלסטיות שלו.
- אחרי כ- 10 דקות הבצק צריך להיות חלק וגמיש למגע.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר, בקיץ במקרר.
- מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בקערה קטנה, מתבלים ומערבבים למסה אחידה.
- מקמחים מעט את מכונת הפסטה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8*8 ס”מ, שמים כפית מלית במרכז, מרטיבים מעט את מסגרת הריבוע, מהדקים למשולש, תופסים את שתי פינות המשולש, מרטיבים מעט אותן ומקפלים אותן אחת על השנייה ומהדקים.
- מביאים את המרק לרתיחה, מתבלים בסויה ושמן שומשום, שמים בתוכו את כיסוני הוונטון שהכנו ומבשלים כ-4 דקות.
- לפני ההגשה שמים במרק נבטים עבים וטבעות בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים בצק: שמים את הקמח על משטח העבודה, יוצרים גומחה, שוברים את הביצים ושמים אותן בתוך הגומחה שיצרנו.
- בעזרת מזלג טורפים את הביצים ומתחילים לאחד בין הקמח לביצים תוך כדי הוספת קמח מהצדדים, מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש.
- לשים את הבצק כ-10 דקות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. לישת הבצק יוצרת את רשת הגלוטן שמחזיקה את הבצק ומאפשרת את האלסטיות שלו.
- אחרי כ- 10 דקות הבצק צריך להיות חלק וגמיש למגע.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר, בקיץ במקרר.
- מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בקערה קטנה, מתבלים ומערבבים למסה אחידה.
- מקמחים מעט את מכונת הפסטה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8*8 ס”מ, שמים כפית מלית במרכז, מרטיבים מעט את מסגרת הריבוע, מהדקים למשולש, תופסים את שתי פינות המשולש, מרטיבים מעט אותן ומקפלים אותן אחת על השנייה ומהדקים.
- מביאים את המרק לרתיחה, מתבלים בסויה ושמן שומשום, שמים בתוכו את כיסוני הוונטון שהכנו ומבשלים כ-4 דקות.
- לפני ההגשה שמים במרק נבטים עבים וטבעות בצל ירוק ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
האם אפשר להכין את הכיסונים כמה ימים מראש?
אפשר בהחלט. ולשמור בקירור או אפילו בהקפאה לפי הכנת המרק.