נחמו אותי! ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

ריזוטו פטריות ואפונה כמו במסעדות! אם בא לכם להרגיש קצת ניחוח של איטליה וליהנות ממנה מחממת, טעימה בטירוף ומשביעה הנה המתכון לריזוטו המושלם
ריזוטו פטריות ואפונה כמו במסעדות! אם בא לכם להרגיש קצת ניחוח של איטליה וליהנות ממנה מחממת, טעימה בטירוף ומשביעה הנה המתכון לריזוטו המושלם
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-9 דק׳
  • קלוריות
    706
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 705.8 קק״ל 2117.4 קק״ל
    פחמימות 283.4 גרם 850.3 גרם
    שומן 282.8 גרם 848.5 גרם
    נתרן 1392.6 מ״ג 4177.9 מ״ג
    חלבון 270.5 גרם 811.6 גרם
    סיבים תזונתיים 266.9 גרם 800.7 גרם
    שומן רווי 271.7 גרם 815.2 גרם
    כולסטרול 304.3 מ״ג 912.8 מ״ג
    סידן 522.0 מ״ג 1565.9 מ״ג
    ברזל 263.3 מ״ג 790.0 מ״ג
    אשלגן 1087.6 מ״ג 3262.9 מ״ג
    אבץ 260.1 מ״ג 780.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-9 דק׳
  • קלוריות
    706
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 705.8 קק״ל 2117.4 קק״ל
    פחמימות 283.4 גרם 850.3 גרם
    שומן 282.8 גרם 848.5 גרם
    נתרן 1392.6 מ״ג 4177.9 מ״ג
    חלבון 270.5 גרם 811.6 גרם
    סיבים תזונתיים 266.9 גרם 800.7 גרם
    שומן רווי 271.7 גרם 815.2 גרם
    כולסטרול 304.3 מ״ג 912.8 מ״ג
    סידן 522.0 מ״ג 1565.9 מ״ג
    ברזל 263.3 מ״ג 790.0 מ״ג
    אשלגן 1087.6 מ״ג 3262.9 מ״ג
    אבץ 260.1 מ״ג 780.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציר ירקות

אורז


אופן הכנה

  1. שמים את הירקות בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הציר בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את כל הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומאבדות מהנפח.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  5. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהוא מתאדה.
  6. מוסיפים מצקת של ציר הירקות, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים עוד מצקת, וכך הלאה, עד שהאורז מתרכך ונהיה דביק ודייסתי.
  7. מוסיפים את החמאה והאפונה ומערבבים עד שהחמאה נמסה, והאפונה מתרככת. מתבלים במלח ופלפל.
  8. זורים את הפרמז’ן ומגישים.

    ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה. צילום: נמרוד סונדרס.
    ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה. צילום: נמרוד סונדרס.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נחמו אותי! ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות