נקניק שוקולד ואגוזי לוז משודרג כשר לפסח
זוכרים את נקניק השוקולד המיתולוגי שמכינים מקמח מצה, יין מתוק ושוקולד? נתנו לו טוויסט והכנו נקניק שוקולד עם ליקר תפוזים ואגוזי לוז קראנצ'יים עם טעם נוטלה
זוכרים את נקניק השוקולד המיתולוגי שמכינים מקמח מצה, יין מתוק ושוקולד? נתנו לו טוויסט והכנו נקניק שוקולד עם ליקר תפוזים ואגוזי לוז קראנצ'יים עם טעם נוטלה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1640.6 קק״ל 4921.7 קק״לפחמימות 498.5 גרם 1495.4 גרםשומן 441.5 גרם 1324.6 גרםנתרן 407.0 מ״ג 1221.1 מ״גחלבון 380.5 גרם 1141.6 גרםסיבים תזונתיים 378.9 גרם 1136.7 גרםשומן רווי 400.4 גרם 1201.2 גרםכולסטרול 374.5 מ״ג 1123.6 מ״גסידן 494.8 מ״ג 1484.4 מ״גברזל 376.2 מ״ג 1128.7 מ״גאשלגן 1150.5 מ״ג 3451.5 מ״גאבץ 372.7 מ״ג 1118.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות1641
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1640.6 קק״ל 4921.7 קק״לפחמימות 498.5 גרם 1495.4 גרםשומן 441.5 גרם 1324.6 גרםנתרן 407.0 מ״ג 1221.1 מ״גחלבון 380.5 גרם 1141.6 גרםסיבים תזונתיים 378.9 גרם 1136.7 גרםשומן רווי 400.4 גרם 1201.2 גרםכולסטרול 374.5 מ״ג 1123.6 מ״גסידן 494.8 מ״ג 1484.4 מ״גברזל 376.2 מ״ג 1128.7 מ״גאשלגן 1150.5 מ״ג 3451.5 מ״גאבץ 372.7 מ״ג 1118.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 1641 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 מצות
-
1 כוס יין אדום מתוק
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס חלב 3%לפרווה - מים או חלב שיבולת שועל
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קפה נמס
-
150 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחחתוכה לקוביות
-
3 כפות ליקר תפוזיםליקר קוואנטרו או כל סוג אחר
-
1/2 כוס אגוזי לוזקלויים
אופן הכנה
- מעבירים את היין לקערה. מפוררים את המצות לפירורים (לא אבקה, אלא כמו פירורי פנקו) ומשרים אותן ביין.
- ממיסים בסיר את החלב, הקקאו, הסוכר, הקפה והשוקולד, שומרים על אש קטנה שלא ירתח.
- כשהתערובת מתאחדת, מסירים מהאש ומוסיפים מחמאה. מערבבים היטב עד לאיחוד ומוסיפים את ליקר התפוזים.
- סוחטים את המצות ומוסיפים לתערובת יחד עם אגוזי הלוז. מערבבים.
- מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק מוארך, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- פורסים לפרוסות ומגישים על צלחת הגשה.
אופן הכנה
- מעבירים את היין לקערה. מפוררים את המצות לפירורים (לא אבקה, אלא כמו פירורי פנקו) ומשרים אותן ביין.
- ממיסים בסיר את החלב, הקקאו, הסוכר, הקפה והשוקולד, שומרים על אש קטנה שלא ירתח.
- כשהתערובת מתאחדת, מסירים מהאש ומוסיפים מחמאה. מערבבים היטב עד לאיחוד ומוסיפים את ליקר התפוזים.
- סוחטים את המצות ומוסיפים לתערובת יחד עם אגוזי הלוז. מערבבים.
- מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק מוארך, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- פורסים לפרוסות ומגישים על צלחת הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן