סברינות נוסטלגיות עם קצפת ודובדבנים, ללא שמרים
עוגות סברינה ממש כמו של פעם, עם סירופ מתוק, קצפת ודובדבן מסוכר, אבל עם טוויסט אחד שמקל על החיים: בלי שמרים והתפחות! כל הכיף והטעם, אבל בקלות
עוגות סברינה ממש כמו של פעם, עם סירופ מתוק, קצפת ודובדבן מסוכר, אבל עם טוויסט אחד שמקל על החיים: בלי שמרים והתפחות! כל הכיף והטעם, אבל בקלות
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4401.4 קק״ל 4401.4 קק״לפחמימות 885.2 גרם 885.2 גרםשומן 47.9 גרם 47.9 גרםנתרן 5695.6 מ״ג 5695.6 מ״גחלבון 89.3 גרם 89.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 0.7 גרםשומן רווי 14.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 1494.7 מ״ג 1494.7 מ״גסידן 615.4 מ״ג 615.4 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 1087.6 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4401
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4401.4 קק״ל 4401.4 קק״לפחמימות 885.2 גרם 885.2 גרםשומן 47.9 גרם 47.9 גרםנתרן 5695.6 מ״ג 5695.6 מ״גחלבון 89.3 גרם 89.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 0.7 גרםשומן רווי 14.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 1494.7 מ״ג 1494.7 מ״גסידן 615.4 מ״ג 615.4 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 1087.6 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4401 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סברינות
קצפת
-
מיכל או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3/4 כוס חלב 3%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
לקישוט
-
או טריים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 דקות. מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים (צהובים) בזרם דק ומקפלים בעדינות לקצף הביצים עד שאחיד.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה (כן, גם קמח תופח וגם אבקת אפייה) ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את האשל ומקפלים עד שאחיד. מוסיפים את הרום ולבסוף את הקמח הנותר.
- משמנים את תבנית השקעים (אם יש שקעים בצורת סברינה זה נהדר, אם לא אפשר גם בכל תבנית שקעים אחרת). מוזגים מהתערובת לכל שקע עד מחצית מהגובה ולא יותר.
- אופים כ-35 דקות (לנעוץ קיסם במרכז - אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
- מקררים את הסברינות האישיות קירור מוחלט ומשחררים אותן מתבנית הסיליקון.
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והרום. מורידים מהאש אחרי שרתח.
- טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש.’
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם בלון הקצפה שמים את 2 מיכלי השמנת מתוקה, החלב, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג והניל, ומקציפים לקרם יציב.
- שמים את הקרם בשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים באמצע הסברינה צורה של פרח.
- מניחים מעל כל אחת דובדבן אדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 דקות. מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים (צהובים) בזרם דק ומקפלים בעדינות לקצף הביצים עד שאחיד.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה (כן, גם קמח תופח וגם אבקת אפייה) ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את האשל ומקפלים עד שאחיד. מוסיפים את הרום ולבסוף את הקמח הנותר.
- משמנים את תבנית השקעים (אם יש שקעים בצורת סברינה זה נהדר, אם לא אפשר גם בכל תבנית שקעים אחרת). מוזגים מהתערובת לכל שקע עד מחצית מהגובה ולא יותר.
- אופים כ-35 דקות (לנעוץ קיסם במרכז - אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
- מקררים את הסברינות האישיות קירור מוחלט ומשחררים אותן מתבנית הסיליקון.
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והרום. מורידים מהאש אחרי שרתח.
- טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש.’
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם בלון הקצפה שמים את 2 מיכלי השמנת מתוקה, החלב, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג והניל, ומקציפים לקרם יציב.
- שמים את הקרם בשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים באמצע הסברינה צורה של פרח.
- מניחים מעל כל אחת דובדבן אדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן