סופגניות א-לה תמרה – סופגניות ריקוטה איטלקיות
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.8 קק״ל 3155.9 קק״לפחמימות 24.7 גרם 493.4 גרםשומן 2.4 גרם 48.9 גרםנתרן 120.5 מ״ג 2409.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרםשומן רווי 1.0 גרם 19.6 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 973.9 מ״גסידן 115.7 מ״ג 2314.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 27.1 מ״ג 542.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות158
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.8 קק״ל 3155.9 קק״לפחמימות 24.7 גרם 493.4 גרםשומן 2.4 גרם 48.9 גרםנתרן 120.5 מ״ג 2409.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרםשומן רווי 1.0 גרם 19.6 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 973.9 מ״גסידן 115.7 מ״ג 2314.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 27.1 מ״ג 542.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
איטלקים כידוע מבינים דבר או שניים באוכל טוב. הוכחה מוחצת לטענה הזו הן “פריטלה די ריקוטה” – מין סופגניות קטנות ומשגעות עם גבינת ריקוטה. תזכרו את השם ותשננו אותו: “פריטלה די ריקוטה”.
חוץ מטעם משגע, הריקוטה הופכת את המרקם של הסופגניות האלו למשהו מיוחד: רך ונימוח מבפנים מצד אחד ופריך ושחום מבחוץ מצד שני.
בעצם, כשאני חושבת על זה, אם אפשר להוסיף למשהו ריקוטה אז אני תמיד בעד.
פריטלה די ריקוטה לא מכינים עם שמרים. הן יותר דומות לסופגניות אשל נניח. הגרסה האיטלקית הזו היא נורא טעימה, אבל לי התחשק להכין החג הזה סופגניות אמיתיות שמנמנות ואווריריות, כאלו שצריך להתפיח ולטגן. מצד שני ממש לא התחשק לי לוותר על הריקוטה.
הכנתי יצור כלאיים – סופגניות שמרים מטוגנות כהלכתן. לבצק הוספתי גם ריקוטה. התפחתי, כדררתי, התפחתי שוב, טיגנתי ובסוף אפילו גלגלתי אותן בסוכר וקינמון.
התוצאה יצאה כל כך טעימה! אני חושבת שזה בן רגע הפך להיות המתכון האהוב עליי לסופגניות!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 158 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
500 גרם קמח שמרים
-
1 ביצה L
-
3 חלמונים L
-
75 גרם אבקת סוכר
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף ברנדיאו ויסקי
-
400 גרם גבינת ריקוטה 5%
טיגון
-
1 ליטר שמן חמניותאו שמן תירס
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות או עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני אוהבת לשקול חתיכות של 35 גרם), מכדררים כל חלק לכדור ומניחים את כל הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב כ-30-45 דקות.
- מחממים שמן בסיר גדול (אם יש לכם מד חום זה הזמן להשתמש בו - השמן צריך להיות בטמפ’ של 170 מעלות).
- מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד (שימו לב לא לטגן יותר מדי סופגניות בבת אחת) ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מערבבים בקערית סוכר וקינמון ומגלגלים בפנים כל סופגניה בתורה.
אופן הכנה
- שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות או עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני אוהבת לשקול חתיכות של 35 גרם), מכדררים כל חלק לכדור ומניחים את כל הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב כ-30-45 דקות.
- מחממים שמן בסיר גדול (אם יש לכם מד חום זה הזמן להשתמש בו - השמן צריך להיות בטמפ’ של 170 מעלות).
- מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד (שימו לב לא לטגן יותר מדי סופגניות בבת אחת) ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מערבבים בקערית סוכר וקינמון ומגלגלים בפנים כל סופגניה בתורה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
תודה לכם …חיפשתי מתכון קל לסופגניות ובזכותכם מצאתי
אני גרה בחול.אם אין קמח שמרים עם מה אפשר להשתמש במקום? תודה
אפשר להשתמש בקמח רגיל בתוספת שמרים יבשים. על כל כוס קמח יש להוסיף 12 גרם שמרים יבשים (בערך כף מחוקה). בהצלחה!