סלט אטריות שעועית עם טופו ותפוח עץ ירוק
- זהר לוסטיגר-בשן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.4 קק״ל 2069.6 קק״לפחמימות 54.8 גרם 219.2 גרםשומן 49.6 גרם 198.3 גרםנתרן 86.2 מ״ג 344.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 162.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 491.7 מ״ג 1966.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.4 קק״ל 2069.6 קק״לפחמימות 54.8 גרם 219.2 גרםשומן 49.6 גרם 198.3 גרםנתרן 86.2 מ״ג 344.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 162.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 491.7 מ״ג 1966.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
בכל סדנת בישול שאני מנחה יש מתכון אחד או שניים, שהם הכוכבים הבלתי מעורערים של הארוחה המסכמת.
הסלט הזה הוא אחד מהם והוא בהחלט בין האהובים עלי בזכות שילוב המרקמים והטעמים החמצמצים-מתוקים שלו.
הכל התחיל מזה שבכלל רציתי להכין סלט פפאיה תאילנדי ואיכשהו כמו שתמיד קורה לי מצאתי את עצמי ממציאה מתכון חדש לגמרי. הפפאיה אגב נשארה במתכון.
זה סלט שהוא ארוחה בפני עצמה, יש לו רוטב משגע וממכר, הוא קליל ואפשר לזלול ממנו עוד ועוד.
הטופו הוא חומר גלם פשוט נפלא בעיני והוא גם חלבון מלא, שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בארוחה בעיקר למי שאוכל פחות מן החי ועם דגש על יותר בריא. הוא סופח טעמים מצוין, הוא קל לעיכול, יש בו הרבה סידן אז אל תפחדו לתת לו צ’אנס.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם אטריות שעועיתמזרח מערב
-
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 כפות סוכר חום
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
6 כפות מיץ לימון
-
3 כפות שמן זית
-
200 גרם טופו קשה
-
3 מלפפונים בינוניים
-
12 עגבניות שרי בינוניות
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
1 כוס כוסברה
-
1/4 כוס נענע
-
1/4 כוס בזיליקום
אופן הכנה
- משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות ומסננים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וקולים את אגוזי קשיו כ-2 דקות. מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים מצופים היטב במייפל. מורידים מהאש.
- כותשים שיני שום, צ’ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי (או במעבד מזון) למחית אחידה.
- חותכים את הטופו לקוביות. מחממים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
- מוסיפים את מחית הצ’ילי ומקפיצים יחד 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
- חוצים את המלפפונים ופורסים לפרוסות. חוצים את עגבניות השרי ל-2. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה, הנענע והבזיליקום.
- שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, תפוח עץ, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים ומערבבים. אוכלים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות ומסננים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וקולים את אגוזי קשיו כ-2 דקות. מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים מצופים היטב במייפל. מורידים מהאש.
- כותשים שיני שום, צ’ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי (או במעבד מזון) למחית אחידה.
- חותכים את הטופו לקוביות. מחממים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
- מוסיפים את מחית הצ’ילי ומקפיצים יחד 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
- חוצים את המלפפונים ופורסים לפרוסות. חוצים את עגבניות השרי ל-2. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה, הנענע והבזיליקום.
- שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, תפוח עץ, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים ומערבבים. אוכלים בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה
הערות
- אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
במתכון כתוב טופו חומוס. בסרטון מדובר על טופו סויה. מה נכון?
היי שירי, אכן יש צורך בטופו סויה. מתנצלים על התקלה – תוקן
תודה על המתכון . המנה ניראת מצוינת. אשמח לעוד מתכונים צימחונים.