-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.8 קק״ל 945.6 קק״לפחמימות 47.8 גרם 95.7 גרםשומן 27.7 גרם 55.4 גרםנתרן 23.1 מ״ג 46.3 מ״גחלבון 8.4 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 7.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.7 מ״ג 47.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 279.9 מ״ג 559.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות473
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.8 קק״ל 945.6 קק״לפחמימות 47.8 גרם 95.7 גרםשומן 27.7 גרם 55.4 גרםנתרן 23.1 מ״ג 46.3 מ״גחלבון 8.4 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 7.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.7 מ״ג 47.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 279.9 מ״ג 559.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה טופוקובייה שלמה חתוכה לקוביות
מרינדה
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1/4 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
סלט
-
1 כוס אורז דביק תאילנדימזרח מערבמבושל לפי הוראות היצרן
-
חופן פטריות שמפיניוןפרוסות
-
1 דלעת בינוניתחתוכה לקוביות
-
חופן אצות וואקמה מיובשותמזרח מערבמושרות במים לפי הוראות היצרן
-
1/2 מנגו בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
1 קיווי בינוניחתוך לקוביות
-
1 כף שמן זית
-
קורט מלח דק
רוטב
-
5 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כפית חמאת בוטנים חלקהמדוללת בטיפה מים חמים
עיטור
-
3 עלי בזיליקום תאילנדיאו בצל ירוק, חתוכים לרצועות
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה ומשרים בתוכה את את קוביות הטופו למשך שעה במקרר, אפשר גם לילה שלם.
- חולטים את קוביות הדלעת בסיר קטן עם מים רותחים במשך 10-15 דקות, עד לריכוך קל.
- צורבים קל במחבת את פרוסות הפטריות עם שמן זית ומעט מלח.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות בתוכנית טורבו.
- מסדרים בתבנית תנור את קוביות הטופו שהושרו במרינדה.
- מסדרים בתבנית גם את קוביות הדלעת החלוטות ומושחים אותן באותה המרינדה.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה ושומרים בצד.
- מרכיבים את הסלט: בצלחת שטוחה וגדולה עורמים ערימה יפה של סטיקי רייס במרכז.
- מסביב לסטיקי רייס מסדרים את קוביות המנגו, קוביות הקיווי, האצות והפטריות הצרובות.
- מוציאים מהתנור את קוביות הטופו הקריספיות וקוביות הדלעת ומוסיפים גם אותן לצלחת.
- מעטרים בבזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה ומשרים בתוכה את את קוביות הטופו למשך שעה במקרר, אפשר גם לילה שלם.
- חולטים את קוביות הדלעת בסיר קטן עם מים רותחים במשך 10-15 דקות, עד לריכוך קל.
- צורבים קל במחבת את פרוסות הפטריות עם שמן זית ומעט מלח.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות בתוכנית טורבו.
- מסדרים בתבנית תנור את קוביות הטופו שהושרו במרינדה.
- מסדרים בתבנית גם את קוביות הדלעת החלוטות ומושחים אותן באותה המרינדה.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה ושומרים בצד.
- מרכיבים את הסלט: בצלחת שטוחה וגדולה עורמים ערימה יפה של סטיקי רייס במרכז.
- מסביב לסטיקי רייס מסדרים את קוביות המנגו, קוביות הקיווי, האצות והפטריות הצרובות.
- מוציאים מהתנור את קוביות הטופו הקריספיות וקוביות הדלעת ומוסיפים גם אותן לצלחת.
- מעטרים בבזיליקום ומגישים.
הערות
- ניתן לסדר מנות מהסלט המוכן על צ'יפס אצות קריספי, משדרג מאוד!
הערות
- ניתן לסדר מנות מהסלט המוכן על צ'יפס אצות קריספי, משדרג מאוד!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
באמת? שמן זית בסלט קוראני?
היי לואיס, זה סלט קוריאני עם אדפטציות ישראליות